Έρχονται νέες ταυτότητες – Πόσα θα πληρώνετε για να τις βγάλετε

Όλες οι λεπτομέρειες

Την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες στις οποίες θα πληρούνται οι προδιαγραφές σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες και θα ξεκινήσει η κατάθεση προσφορών από επτά με οκτώ μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως που θα διεκδικήσουν την ανάληψη του έργου.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το οικονομικό σκέλος έχουν ήδη καθοριστεί.

Έτσι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι νέες ταυτότητες θα είναι παρόμοιες με εκείνες των υπόλοιπων κρατών μελών της ΕΕ. Θα είναι πλαστικές και θα περιέχουν μικροτσίπ, στο οποίο θα είναι αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου.

Σε κάθε καινούργια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως το δαχτυλικό του αποτύπωμα.

Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ, ενώ κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει από 8 έως 10 ευρώ, αντίτιμο που θα πρέπει να πληρώνει ο πολίτης.

Η έκδοση των νέων εγγράφων θα ξεκινήσει από την Αττική. Μάλιστα στις προθέσεις του υπουργείου είναι οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top