Ο Μίκης Θεοδωράκης αποκλειστικά στο STAR: «Κάθε τετραγωνικό μετρό της Ελλάδας είναι βαμμένο με αίμα»

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Λίγο πριν ξεκινήσει σήμερα από το σπίτι του ο Μίκης Θεοδωράκης για να δώσει την ιστορική ομιλία στο Σύνταγμα μίλησε αποκλειστικά στο STAR και τον Άρη Λάμπο.

«Κάθε τετραγωνικό μετρό της Ελλάδας είναι βαμμένο με αίμα. Χύσαμε αίμα η οικογένεια μου και εγώ . Στη Θεσσαλονίκη επάνω έχυσα αίμα. Είμαστε μικρή χωρά. Η ιστορία μας μας μένει ο πολιτισμός μας μας μένει, η περηφάνια μας μας μένει». 

«Δε λεμέ να αλλάξουν όνομα, όχι δε μπορούν να το αλλάξουν το όνομα τους τώρα, διότι φταίμε και μεις. Μόνο η Ελλάδα μπορεί από νόθους να τους κάνει γνήσιους. Μόνο εμείς. Εμείς λοιπόν σταθερά. Έχουμε καλές σχέσεις, αλλά δεν τους αναγνωρίζουμε».

«Εγώ την πατρίδα μου την αγαπώ γιατί είναι, αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου. Εμείς ποτέ δεν κάναμε κατοχή ξένων χωρών. Εκτιμούμε και αγαπούμε όλους τους λαούς».  

«Όλα τα χρονιά αυτά ήμουν απλώς διαδηλωτής, να είμαι τώρα κύριος ομιλητής.. δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα. Είναι ίσως ένα μεγάλο δώρο που μου δίνεται. Νομίζω το τελευταίο γιατί οπού να ναι, είμαι μεγάλος, θα φύγω.. αλλά θα φύγω πολύ ευτυχής».

Άγνωστοι το πρωί πέρασαν μπροστά από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη πάνω σε μηχανάκια και πέταξαν τρικακια με αντιφασιστικά συνθήματα.

«Αυτά τα παιδιά είναι του μπαμπά τους παιδιά τρώνε πίνουν και κάνουν λίγο επανάσταση. Αν με σκοτώσουν ξέρετε τι θα γίνει; όλο αυτό το πλήθος θα γίνουν λιοντάρια. Τι άλλο περιμένω εγώ τώρα. ξέρετε τι περιμένω; έναν ωραίο θάνατο. Τιποτα άλλο».
 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top