Καταργούνται οι εκδρομές στο εξωτερικό με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας – Ποιές εξαιρούνται

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία

Με εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας στις αρμόδιες διευθύνσεις, καταργεί τις εκδρομές των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό πλην της τρίτης λυκείου, με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Σύμφωνα και με την Υπουργική απόφαση, συνεχίζουν να προβλέπονται οι εκδρομές εξωτερικού, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ανταλλαγών, αδελφοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εγκεκριμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων (όπως π.χ. το Erasmus), προγραμμάτων διεθνών οργανισμών, προσκλήσεων από σχολεία της ομογένειας, αλλά και στο πλαίσιο συμμετοχών σε διεθνείς συναντήσεις, συνέδρια, ημερίδες, διαγωνισμούς, μαθητικές επιστημονικές ολυμπιάδες και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατά των μαθητικών εκδρομών και στο εσωτερικό ο Ζουράρις: «Να πηγαίνουν στα μπορντέλα άλλη ώρα»!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί με τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται η ίδρυση του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής, ενώ θα υπάρξει νέος τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με δυο εξεταστικές περιόδους τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο.

Επίσης θα υπάρξουν αλλαγές στο μηχανογραφικό καθώς καταργείται το 4ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή οι παιδαγωγικές σχολές που μοιράζονται και απορροφούνται στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα νέα προγράμματα σπουδών θα εφαρμοστούν στη Β΄Λυκείου και στο Γυμνάσιο, ενώ στην πρωτοβάθμια η προσχολική εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική αρχικά στα 2/3 των δήμων στη χώρα και κατ’ επέκταση στα υπόλοιπα.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top