Σκάνδαλο στον ΟΣΕ! Υπάλληλοι τα «έπαιρναν» για να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε Ρομά

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια των εμπλεκομένων

Ένα όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ αποκαλύφθηκε, στο οποίο εμπλέκονται 8 υπάλληλοι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μίζες που αγγίζουν ακόμα και τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 8 υπάλληλοι κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών πώλησης σκραπ του ΟΣΕ σε τρία κυκλώματα Ρομά, τα οποία είχαν κοινό διευθυντήριο.

Οι ομάδες των Ρομά έδιναν μίζες στους υπαλλήλους του ΟΣΕ, ώστε να έχουν εσωτερική πληροφόρηση για τα παλιά μέταλλα και τα άχρηστα υλικά, αποκλείοντας έτσι από τον διαγωνισμό άλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν.

Έπιαναν μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους έδιναν την αναγκαία μίζα και πλειοδοτούσαν στους διαγωνισμούς.

Μάλιστα τα μέλη των επιτροπών, είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σκραπ, είτε μικρότερη για να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Στο κύκλωμα εμπλεκόταν ακόμα και διευθυντικό στέλεχος του ΟΣΕ, το οποίο διευκόλυνε τη μεταφορά αντικειμένων από τις αποθήκες του ΟΣΕ.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που έπαιρναν οι Ρομά ήταν και κάποια επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, τα οποία και έπρεπε να μεταφερθούν από τη μια αποθήκη στην άλλη με βάση προβλεπόμενη διαδικασία.

Αντί να γίνει αυτό, κατέληγαν στα χέρια των Ρομά, με τη βοήθεια του διευθυντή του ΟΣΕ, ο οποίους τους χορηγούσε τα απαραίτητα έγγραφα.

Το κύκλωμα άρχισε τη δράση του από το 2015. Από την έρευνα της αστυνομίας μάλιστα προέκυψε ότι τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο καθένας μίζες ύψους 15.000 – 25.000 ευρώ, ενώ συνολικά 8 υπάλληλοι είχαν λάβει μίζες, 100.000 ευρώ.

Με το που ολοκληρωνόταν μια… επιχείρηση, τα χρήματα των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπζες από όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Στις έρευνες τέλος που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στα σπίτια των υπαλλήλων που εμπλέκονται στο κύκλωμα, βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει συλλάβει 18 Ρομά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top