Μήνυση και αγωγή αποζημίωσης κατά του Δημοσίου κατέθεσαν οι γονείς του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι

Τι λέει ο πατέρας του 11χρονου στο Star – «Κάθε ημέρα με το τηλέφωνο στο αφτί είμαι και περιμένω ν΄ακούσω κάτι επίσημο»

Μήνυση και αγωγή κατά του δημοσίου κατέθεσαν οι γονείς του 11χρονου μαθητή, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο βρήκε τραγικό θάνατο από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι. Ο πατέρας του άτυχου Μάριου μίλησε αποκλειστικά στο Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο.

Ήταν Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Το κατάμεστο από μαθητές, δασκάλους και γονείς προαύλιο του 6 Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ξαφνικά «παγώνει». Μια αδέσποτη σφαίρα καρφώνεται στο κεφάλι ενός 11χρονου μαθητή και η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μετατρέπεται σε τραγωδία.

«Πέσανε 25 πυροβολισμοί. Κάποιος για δείξει τον ανδρισμό του, ξέρω εγώ τι να πώ; Μια σφαίρα βρήκε το παιδί στο κεφάλι και του έκοψε το νήμα της ζωή για πάντα...» δήλωσε στο Star ο πατέρας του Μάριου, Αθανάσιος Σουλούκος.

Έξι μήνες πέρασαν ήδη από την τραγική απώλεια του μικρού Μάριου και οι έρευνες της αστυνομίας παραμένει στο σκοτάδι. Όλοι μιλούν για έγκλημα χωρίς τιμωρία.

«Κάθε ημέρα με το τηλέφωνο στο αφτί είμαι και περιμένω ν΄ακούσω κάτι επίσημο. Θέλω ν΄αποκτήσει η περιοχή την ηρεμία, την ασφάλεια της και να είμαι ο τελευταίος που έφτασε σ΄αυτή τη θέση» πρόσθεσε ο πατέρας του 11χρονου παιδιού.

Απογοητευμένοι από την εξέλιξη των ερευνών οι γονείς του άτυχου μαθητή έκαναν μήνυση και αγωγή αποζημίωσης κατά του δημοσίου, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

«Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες στα όργανα της ελληνικής πολιτείας, που με τις παραλείψεις και την αδιαφορία τους δημιούργησαν τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό περιστατικό. Θέλουμε να δοθεί τέλος σε αυτό το καθεστώς ανομίας που ενθαρρύνει και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τέτοιου είδους περιστατικά» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top