Kαυγάς στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγενα – Πόσα θα πάρουν οι «Οnirama» για να τραγουδήσουν

Το πρόγραμμα των φετινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

Καυγάς στο δήμο Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα

Επεισοδιακή και σε όχι και τόσο… εορταστικό κλίμα ήταν η συζήτηση που έλαβε χώρα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα τις φετινές καλλιτεχνικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συζήτηση σημαδεύτηκε από διαφωνίες, σκληρή κριτική και έντονη αντιπαράθεση, ενώ το θέμα εγκρίθηκε οριακά, με τη διπλή ψήφο της προέδρου, Καλυψώς Γούλα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Υπέρ των χριστουγεννιάτικων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ψήφισαν οι 19 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης.

Κατά ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι (η παράταξη «Εντάξει» με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Γιώργος Αβαρλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι επικεφαλής των παρατάξεων «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου και «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντής Σεβρής και ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας), ενώ λευκό ψήφισαν οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης έθεσε θέμα νομιμότητας ως προς την εισήγηση. «Είναι γελοίο και γραφικό να μιλάμε εδώ και εφτά χρόνια για το ίδιο πράγμα. Είναι λάθος η εισήγηση και καλείται το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μια απόφαση που δεν είναι νόμιμη. Πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου» είπε. Προσέθεσε πως ο σχεδιασμός θα πρέπει να ξεκινάει αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να συζητιούνται εγκαίρως οι προτάσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στάθηκε στην αμοιβή του συγκροτήματος των «Onirama» αναφέροντας πως η Θεσσαλονίκη θα πληρώσει για τη συναυλία 19.250 ευρώ, ενώ ο δήμος Λάρισας πέρσι είχε δώσει 8.000 ευρώ λιγότερα:

«Κάθε φορά τα Χριστούγεννα έρχονται καθυστερημένα, τα παρουσιάζει κάποιος άλλος και ξοδεύουμε περισσότερα από άλλους δήμους» είπε.

Κόντρα αντιδημάρχου Τουρισμού με Π. Αβραμόπουλο

 

Αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σπύρο Πέγκα και τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, όταν ο πρώτος έκανε λόγο για «επιλεκτικές αναφορές».

«Εγώ επί εφτά χρόνια έλεγα τι πρέπει να γίνει» απάντησε ο κ.Αβραμόπουλος. «Μην εκνευρίζεστε. Ήσασταν μέλη αυτής της συζήτησης και της κουβέντας είπε ο κ.Πέγκας, αναφερόμενος στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των προηγούμενων ετών».

«Είστε μικρό μέγεθος για να εκνευριστώ. Όταν φτάσεις σε σημείο να γίνεις μια προσωπικότητα θα σου μιλήσω» του απάντησε ο κ.Αβραμόπουλος, για να προσθέσει: «σε Gauleiter δεν απαντώ. Τα είχα πει και παλαιότερα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και υπήρξε αφορμή για σύγκρουση μου με τον Γιάννη Μπουτάρη».

Επιπλέον, ο κ.Πέγκας αναφορικά με τις διαφωνίες που εξέφρασε ο κ.Ζέρβας, για τα χρήματα που θα λάβουν οι «Onirama» έθεσε θέμα αξιοπιστίας. «Η διαπραγμάτευση έχει γίνει προσωπικά. Θέτετε θέμα αξιοπιστίας;». «Τα νούμερα μιλάνε» είπε από την πλευρά του ο κ.Ζέρβας.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελλη Χρυσίδου, με αφορμή όσα ειπώθηκαν για τα χρήματα που θα λάβουν τα συγκροτήματα ζήτησε από τον κ.Ζέρβα «να παρουσιάζονται στο δημοτικό συμβούλιο νούμερα που να ανταποκρίνονται σε αυτά που καλύπτουν».

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, φέτος τα Χριστούγεννα την Πλατεία Αριστοτέλους θα στολίσουν ένα φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων «ντυμένο» με περισσότερα από 14.000 λαμπιόνια τύπου led, ενώ σε κλειστό χώρο θα στηθεί η «Εποχή των Παγετώνων» με παλαιολιθικά θηλαστικά, όπως μαμούθ, τριχωτό ρινόκερο και αρκούδα των σπηλαίων.

Μεταξύ άλλων, τον γιορτινό σχεδιασμό θα συμπληρώνουν μουσικές συναυλίες με μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα, η αλλαγή του χρόνου με χιλιάδες πυροτεχνήματα, ένα τεράστιο αστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρίας που θα «πέφτει» επάνω στο Λευκό Πύργο και φωτεινοί μπλε κύκλοι στην Μητροπόλεως.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμένεται να ανάψει στις 30 του Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top