Ξυλοδαρμός Ευέλπιδων από κουκουλοφόρους στο Μοναστηράκι – Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Αντιεξουσιαστές τους επιτέθηκαν στην οδό Πανδρόσου

Τρεις Ευέλπιδες και πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν από κουκουλοφόρους στο Μοναστηράκι και το Σύνταγμα μετά τις δύο συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αναρχικών.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους τρεις Ευέλπιδες, οι οποίοι δεν φορούσαν στολές,  στην οδό Πανδρόσου, στις επτά το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, «άτομα από την πλατεία τρέχουν προς το μετρό και ξαφνικά βγαίνουν από το μετρό και τους ακούω να φωνάζουν “πιάστε τον!Πιάστε τον!”».

Οι σπουδαστές της σχολής Ευελπίδων μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση από κουκουλοφόρους στον πατήρ Κλεομένη στο Μοναστηράκι

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι και επιτέθηκε σε μια ομάδα περίπου 15 ατόμων που κρατούσαν σταυρούς και ελληνικές σημαίες. Έγινε συμπλοκή, ενώ έριξαν κάτω και τα stand με τα αναμνηστικά.

Άλλα τέσσερα άτομα, εκτός από τους Ευέλπιδες τραυματίστηκαν στον σταθμό στο Μοναστηράκι, λίγη ώρα νωρίτερα. Ανάμεσά τους και ένας ακτιβιστής παλαιοημερολογίτης, ο πατέρας Κλεομένης. Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξυλοκόπησαν τρεις Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι

Οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα μαγαζιά τους και οι τουρίστες πανικοβλήθηκαν.

Και στο Σύνταγμα όμως, κουκουλοφόροι χτύπησαν ένα νεαρό, τον οποίο και λήστεψαν σύμφωνα με την Αστυνομία. Του πήραν ακόμη και τις τσάντες με τα ψώνια που είχε.

 

Δείτε περισσότερα στο video.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top