Καταιγιστικές εξελίξεις στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Με ποιά παλιά απόπειρα δολοφονίας σχετίζει την υπόθεση η αστυνομία

Σεσημασμένοι οι δράστες

Δύο σεσημασμένους κακοποιούς που πιθανότατα εμπλέκονται σε συμβόλαια θανάτου αναζητά η αστυνομία για την στυγερή δολοφονία του γνωστού Δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο ένας από τους δράστες φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών και σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίστηκε από τον συνεργάτη του θύματος.

Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί σχετίζεται πιθανότατα με την υπόθεση υπεξαίρεσης των 256 εκατομμυρίων από την εταιρία Energa.

Ο δικηγόρος Γ.Α. κατέθεσε ενόρκως ότι ένας βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης του σκανδάλου της Energa προσέλαβε δύο Αλβανούς σεσημασμένους εκτελεστές για να τον δολοφονήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστικές εικόνες έξω από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου: Η στιγμή που η οικογένεια του φτάνει στο σημείο της δολοφονίας

Η απόπειρα δολοφονίας έγινε τον Νοέμβριο του 2014 τη στιγμή που ο δικηγόρος έβγαινε από το σπίτι του στην Πεντέλη. Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι αλλά το θύμα γλύτωσε από θαύμα.

Μετά από αρκετούς μήνες ερευνών οι δύο Αλβανοί εκτελεστές τελικά συνελήφθησαν.

Εκκρεμούσε όμως η αμοιβή των 100 χιλιάδων ευρώ για τα συμβόλαια θανάτου. Όπως λοιπόν υποπτεύονται οι αστυνομικοί, στενοί συνεργάτες των δύο εκτελεστών, αναζητώντας την αμοιβή, έφτασαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση της Energa και τελικά τον δολοφόνησαν με μια σφαίρα στο θώρακα.

Οι δύο δολοφόνοι με ακάλυπτα πρόσωπα και γυμνά χέρια χτύπησαν το κουδούνι του δικηγορικού γραφείου λίγο πριν τις 7 το απόγευμα.  Ένας δικηγόρος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου  άνοιξε την πόρτα και τους οδήγησε στο χώρο συσκέψεων.

Τρία λεπτά αργότερα οι δύο δράστες ζήτησαν να αποχωρήσει από το γραφείο ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, δήθεν για να συζητήσουν κάτι εμπιστευτικό, όπως και έγινε.

Ο ένας από τους δράστες τότε πυροβόλησε τον άτυχο δικηγόρο τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο θώρακα.

Αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία οι δράστες έφυγαν βιαστικά. Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έπαθε ισχυρό σοκ.

Ο πρώτος άνθρωπος που μίλησε με τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν ο πατέρας του. Μόλις έμαθε ότι ο γιος του ήταν στο γραφείο την ώρα της εκτέλεσης άρχισε να τηλεφωνεί εναγωνίως στο παιδί του για να δει αν είναι καλά:

«Παίρνω κατευθείαν τηλέφωνο. Μετά από 5 λεπτά, τον πήρα την πρώτη φορά ,τη δεύτερη το σήκωσε μου λέει “Μπαμπά είμαι καλά”, τρομαγμένος βασικά και με πήρε πάλι το βράδυ ξανά και μου λέει “μπαμπά είμαι καλά”. Δεν το περίμενα με τίποτα, είχα το παιδί μου να δουλεύει καταλάβατε μπορεί και τους δύο να τους είχαν σκοτώσει» δήλωσε στο Star ο πατέρας του συνεργάτη του δικηγόρου.

Στο γραφείο εντοπίστηκε γενετικό υλικό και δακτυλικό αποτύπωμα ενώ ο ιατροδικαστής κάνει λόγο για δολοφόνους που ήξεραν καλά πού να πυροβολήσουν το θύμα για να το σκοτώσουν με μια μόνο σφαίρα.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα οι δράστες αρχικά να μην είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν τον δικηγόρο αλλά να τον εκφοβίσουν. Φεύγοντας μάλιστα οι δράστες άρπαξαν και 70 ευρώ από τον συνεργάτη του.

Ο νεαρός δικηγόρος μεταφέρθηκε στην ασφάλεια για κατάθεση και σύμφωνα με πληροφορίες αναγνώρισε σε φωτογραφία τον ένα από τους δράστες που εμπλέκεται σε εκβιασμούς.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top