Αποκλειστικό: Περισσότερα ταξί ζητούν οι δήμαρχοι τουριστικών περιοχών

Ζήτημα προσωπικών δεδομένων για τις e-εφαρμογές των ταξί θέτει ο Χρήστος Σπίρτζης - Νέα ενημέρωση 01-10 -2017 08:05

Tην Παρασκευή το Star αποκάλυψε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τον αριθμό των ΤΑΞΙ που κυκλοφορούν στα νησιά μας τους καλοκαιρινούς μήνες και μάλιστα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης ορισμένους μήνες τον χρόνο. Σήμερα ο δήμαρχος Μυκόνου αποκάλυψε ότι έχει στείλει επιστολή που ζητά εποχιακές άδειες για το νησί του που εξυπηρετεί 2 εκ. τουρίστες το χρόνο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι φορείς άλλων νησιών μας όπως η Ρόδος και η Κως 

Την ίδια στιγμή η Κομισιόν εγείρει ενστάσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Εκπρόσωπός της δηλώνει ότι «Οι θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου και συγκεκριμένα με εκείνες που συνδέονται με την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό».

Ο αρμόδιος υπουργός τονίζει ότι το νομοσχέδιο είναι υπό συζήτηση και μάλιστα θέτει και θέμα προσωπικών δεδομένων για τους επαγγελματίες που συνεργάζονται με το TAXIBEAT, καθώς φαίνεται η φωτογραφία του επαγγελματία στην αξιολόγηση. Μάλιστα θα θέσει το θέμα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πώς εξυπηρετεί και σε ποιες περιπτώσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΒEAT;

Όπως αναφέρει οδηγός και μέλος της BEAT: «Μόνο για τις μακρινές αποστάσεις εκεί που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση είναι πολύ χρήσιμο και βοηθά τους πελάτες. Τώρα στις κοντινές αποστάσεις δεν εξυπηρετεί καθώς 12% είναι το τέλος που πληρώνουμε συν 24% ΦΠΑ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top