Στο Star ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου που «μαύρισε» τον Σαρωνικό - Το βούλιαξε για να εισπράξει την ασφάλεια;

«Καταστράφηκα! Ίσως τα πετρέλαια να μην είναι μόνο από το ναυάγιο του δικού μου πλοίου»

Την σιωπή του έσπασε για πρώτη φορά ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βυθίστηκε στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Ο Θεόδωρος Κουντούρης μιλώντας στο Star, είπε πως μετά από αυτό «καταστράφηκε», ενώ άφησε και υπόνοιες ότι τα πετρέλαια που «μαύρισαν» τις ακτές του Σαρωνικού, ίσως να μην προέρχονται μόνο από το ναυάγιο του δικού του πλοίου:

«ΕΠΑΘΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ»

«Συμπάσχω μαζί τους με όσους έπαθαν ζημιές. Εγώ έπαθα μεγαλύτερη ζημιά. Το περιβάλλον και όλα αυτά που δημιουργήθηκαν θα ξαναγίνουν. Αυτά που έχασα εγώ δεν πρόκειται να τα ξαναπάρω. Καταστράφηκα» δήλωσε ο πλοιοκτήτης.

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΧΕ 2 Ή 4 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

«Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ο καπετάνιος, είναι αρμόδιος για το πλήρωμα ασφαλείας. Δεν γνωρίζω αν ήταν 2 ή 4 άτομα μέσα. Στο πλοίο σίγουρα δεν υπάρχει ρήγμα, είναι διπλών τοιχωμάτων και είχε πάρει ευρείας έκτασης μετασκευή το 2014(…)Δεν υπάρχουν μπαλώματα. Όσοι τα λένε τα βγάζουν από τη φαντασία τους. Τα πιστοποιητικά του πλοίου είναι εν ισχύ».

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BLUE STAR PATMOS

Αφήνοντας αιχμές και επιρρίπτοντας ευθύνες ότι μπορεί να μην είναι τα πετρέλαια στις ακτές του Σαρωνικού μόνο από το ναυάγιο του δικού του πλοίου, ο Θεόδωρος Κουντούρης δήλωσε στο Star:

«Δεν έχω στοιχεία αλλά το μυαλό μου πάει σε πολλά πράγματα. Υπήρχε το πλοίο Blue Star Patmos που είχε προσαράξει στην Ίο. Το πλοίο πήρε άδεια ρυμούλκησης από την Ίο να έρθει Πειραιά για κατασκευές. Υπήρχαν όμως μαρτυρίες ότι κατά την ρυμούλκηση του έβγαιναν πετρέλαια».

ΤΟ «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ;

«Το πλοίο δεν είχε ασφάλεια για απώλεια. Το έχασα, τελείωσε το πανηγύρι. Το αγόρασα το 2008 και το είχα πληρώσει ενάμιση εκατομμύριο».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top