ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ελληνίδα που έζησε στη Βόρεια Κορέα του σκληρού Κιμ και έκανε τη ζωή της βιβλίο!

Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη άνοιξε την καρδιά της στο Star

Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη είναι δημοσιογράφος και η μοναδική Ελληνίδα, η οποία έζησε δύο χρόνια στην Βόρεια Κορέα. Μίλησε στο STAR και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο για τη ζωή στην πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, τη χώρα των Κίμ. 

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η Ελληνίδα που έζησε δύο χρόνια στη Βόρεια Κορέα – Η ζωή στη χώρα των Κιμ

«Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο, ήρθαν με στολή κάποιοι βλοσυροί τύποι και όταν κατέβηκε ο γιος μου κάτω, τον πήρε ένας από αυτούς αγκαλιά και άρχισε να χορεύει. Δεν το περίμενα, και σκέφτηκα ότι δεν είναι και τόσο άσχημα». Αυτές ήταν οι πρώτες εικόνες που αντίκρισε στη Βόρεια Κορέα η κυρία Μεγαλούδη, όταν το 2012, μαζί με τον γιό της επισκέφθηκαν την χώρα του Κίμ Γιονγκ Ούν για να βρεθούν μαζί με τον Δανό σύντροφο της, ο οποίος υπηρετούσε εκεί ως αξιωματούχος του ΟΗΕ. Μάλιστα, το 2013 έζησε από κοντά την κρίση στην Κορεατική χερσόνησο και την τρίτη υπόγεια πυρηνική δοκιμή.  

Με την οικογενειακή βίζα που διέθετε, η Φραγκίσκα αγόρασε αυτοκίνητο και "όργωσε" τη Βόρεια Κορέα, δουλεύοντας σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. 

Ποιές είναι οι εντυπώσεις της από ένα τόσο σκληρό καθεστώς, όπως είναι του Κίμ Γιονγκ Ούν; «Σίγουρα θα υπάρχουν και στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι συνθήκες θα είναι τραγικές. Ωστόσο υπάρχει ένα μίνιμουμ παροχών για όλους. Υπάρχει καθολική εκπαίδευση και υγεία», είπε η ίδια. 

Τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της η κυρία Μεγαλούδη τις αποτύπωσε σε ένα βιβλίο 370 σελίδων που φέρει τον τίτλο «Στην χώρα των Κιμ, δύο χρόνια στη Βόρεια Κορεά» και κυκλοφόρησε πρόσφατα 

Περιγραφή του βιβλίου 

Αναχώρησα, από την Πιονγκ Γιανγκ, στις 28 Φεβρουαρίου του 2014. Είχα φτάσει στη χώρα ένα ζεστό πρωινό του Ιουνίου του 2012 και έφευγα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, μέσα στον χειμώνα. Θυμάμαι έντονα εκείνη την ημέρα. Το χιόνι έπεφτε πυκνό και, όσην ώρα το αυτοκίνητο με πήγαινε προς το αεροδρόμιο, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Η Βόρεια Κορέα μου άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμουν την κοινωνία. Μου άνοιξε ένα παράθυρο σε μια πραγματικότητα που αγνοούσα και που μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστη και παρεξηγημένη. Στο βιβλίο αυτό κατέθεσα την δική μου αλήθεια για την χώρα στην οποία έζησα περίπου δύο χρόνια και την οποία αγάπησα σαν να ήταν πατρίδα μου. Αυτή την αλήθεια, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και παιχνίδια εντυπώσεων, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας. Ελπίζω να το κατάφερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top