Ο ΕΝΦΙΑ βλάπτει τα παιδιά! 500 αγγελούδια λιγότερα θα στηρίξουν τα χωριά SOS

Ραβασάκι 95.000 ευρώ τους έστειλε η κυβέρνηση για ακίνητα που κληρονόμησαν και δεν ιδιοχρησιμοποιούν!

95.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν τα παιδικά χωριά sos

Ο ΕΝΦΙΑ δεν «πάγωσε» μόνο το χαμόγελο του Παιδιού που προσφέρει στέγη, φαγητό, ιατρική περίθαλψη σε εκατοντάδες παιδιά ανά την Ελλάδα, αλλά προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στα “Παιδικά Χωριά SOS”, καθώς καλούνται να πληρώσουν 95.000 ευρώ, γεγονός που θα αναγκάσει τον οργανισμό να υποστηρίξει 500 παιδιά λιγότερα φέτος.  

Δείτε επίσης: Ο ΕΝΦΙΑ «πάγωσε» το «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Μας ζητούν 70.335 ευρώ!» - Η επιστολή ενός παιδιού στον Τσίπρα 

Δείτε επίσης: ΕΝΦΙΑ: Τον κληρονομήσαμε για τα καλά τον φόρο - Δεν καταργείται, αλλάζει! Δείτε τι είπε η αρμόδια υφυπουργός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ 

Σε συνέχεια ερωτήσεων δημοσιογράφων αλλά και δωρητών σχετικά με το φετινό ΕΝΦΙΑ, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ενημερώνουν ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν τους ξέχασαν... ούτε φέτος και τους έστειλαν το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται σήμερα να καταβάλουν 95.000 Ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 500 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 12 εργαζομένους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα φορολογική πολιτική κατά των Σωματείων στη χώρα μας.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top