Ελεγχόμενη η φωτιά στην Κεφαλονιά- Φόβος για αναζωπυρώσεις!

Για εμπρησμούς μιλάει ανοιχτά ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης

H Κεφαλονιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε συναγερμό, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Τετάρτη, το βράδυ, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Όπως μετέδωσε το inkefalonia, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης στις περιοχές Βλαχάτα και Σιμωτάτα, στους πρόποδες του Αίνου.

Σύμμαχος των πυροσβεστών ήταν, αυτή τη φορά, ο καιρός, καθώς οι άνεμοι κόπασαν και το πύρινο μέτωπο μπόρεσε να ελεγχθεί.

Αν και ο εφιάλτης φαίνεται ότι απομακρύνεται, κανείς δεν μπορεί να ησυχάσει πλήρως και να επαναπαυτεί, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα εστίες, από τις οποίες μπορεί να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Το «κλειδί» κρατούν στα χέρια τους, για ακόμα μια φορά, τα εναέρια μέσα, που με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις, αφού το μέτωπο της φωτιάς έχει διασπαστεί και είναι σε δύσβατη περιοχή.

Για εμπρησμούς μιλάει ανοιχτά ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Παναγής  Δρακουλόγκωνας, αναφέροντας, μάλιστα, για σχέδιο που θέλει να πλήξει τον τουρισμό στα νησιά του Ιονίου.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάτοικοι από τον Λουρδά, τα Βλαχάτα και τα Σιμωτάτα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και κατευθύνθηκαν προς τον Πόρο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top