Mεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά: Πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις-Εκκενώθηκαν σπίτια (φώτο, video)

Δύσκολες ώρες για τα Βλαχάτα και τα Σιμωτάτα

Δεν πέρασαν καλά καλά λίγες ώρες μετά τα πύρινα μέτωπα που τέθηκαν υπό έλεγχο σε ανατολική Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία, και ο πύρινος εφιάλτης ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά.

Όπως μεταδίδει το inkefalonia, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης στις περιοχές Βλαχάτα και Σιμωτάτα, στους πρόποδες του Αίνου.

Οι φλόγες πήραν γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή».

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως η φωτιά έχει περάσει το κεντρικό δρόμο, καίγοντας πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά. 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάτοικοι από τον Λουρδά, τα Βλαχάτα και τα Σιμωτάτα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και κατευθύνονται προς τον Πόρο.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Και απο τον Πόρο προς το Αργοστόλι.  Όλοι οι δρόμοι στην περιοχή των Λουρδάτων – Σιμωτάτων και Βλαχάτων έχουν κλείσει, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης.

Δυστυχώς ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι νύχτωσε καθιστά αδύνατο να σηκωθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

ΦΩΤΟ AΠΟ KEFALONIAPRESS

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top