Σοκ στον αγώνα «Αθαμάνιος διαδρομή» στην Άρτα: 55χρονος έπαθε ανακοπή και έσβησε στο δρόμο!

Καταγγέλλει την έλλειψη ασθενοφόρου ο δήμαρχος, αν και τονίζει πως το περιστατικό δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί-Πρώτη ανάρτηση: 13-08-2017 08:50

Για 9η συνεχόμενη χρονιά διεξαγωγής και με εκατοντάδες συμμετοχές αθλητών, η Αθαμάνιος Διαδρομή, ένας αγώνας δρόμου 12 χιλιομέτρων  στα κεντρικά Τζουμέρκα, αποτελεί πλέον θεσμό  για τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. 

Λάτρης της συγκεκριμένης ορεινής διαδρομής ήταν και ο 55χρονος εκπαιδευτικός.  Δυστυχώς όμως αυτή  τη φορά τον πρόδωσε η καρδιά του λίγο πριν φτάσει στον τερματισμό.

Την ώρα που δύο έμπειροι γιατροί πάσχιζαν να  επαναφέρουν στη ζωή τον 55χρονο εκπαιδευτικό, ο δήμαρχος προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρουν  επειγόντως στο νοσοκομείο.

Όσο για το ΕΚΑΒ, ούτε λόγος να φτάσει στα Ορεινά Τζουμέρκα. Οι διοργανωτές είχαν ζητήσει εγγράφως την παρουσία ασθενοφόρου για την πληρέστερη ιατρική κάλυψη του αγώνα αλλά από το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσαν ότι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν σ' αυτό το αίτημα.

Ο άτυχος εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε τελικά με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο. Οι δύο γιατροί που τον συνόδευαν,  καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, έδωσαν πραγματικό αγώνα να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Ο θάνατος του άτυχου εκπαιδευτικού  αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της υγείας.

Ο δήμος στα Κεντρικά Τζουμέρκα, έχει 22 χωριά και 74 απομακρυσμένους συνοικισμούς, αλλά το ασθενοφόρο στο Αθαμάνιο, στον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού, δεν έφτασε ποτέ,  γιατί δεν είχε οδηγό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top