Κόλαση φωτιάς στο Λαγονήσι! Κάηκε σπίτι και πυροσβεστικά οχήματα - Στο νοσοκομείο 3 πυροσβέστες

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι- Πρώτη Ανάρτηση 03-08-2017 14:32

Τέταρτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα! 

Το μεσημέρι της Πέμπτης ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αναβύσσου και, συγκεκριμένα, στο Λαγονήσι και λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις. 

Η φωτιά ξεκίνησε από τη λεωφόρο Αναβύσσου και Παναγούλη, με την Πυροσβεστική να λαμβάνει την πρώτη κλήση στις 14:05.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία αγροικία και 2 πυροσβεστικά οχήματα έχουν καεί, ενώ τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 251 ΓΝΑ με εγκαύματα. 

Προς το παρόν καίγεται χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή, όμως, υπάρχουν σπίτια που απειλούνται. Αυτή είναι και η μεγάλη μάχη των πυροσβεστών, για ακόμα μία φορά: να προστατέψουν τους κατοίκους της περιοχής και την περιουσία τους.

Ο καιρός δεν είναι με το μέρος τους, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών κι αυξάνει τον κίνδυνο.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 2 ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δοκιμάζονται σκληρά, καθώς για 4η μέρα είναι με κουβάδες και λάστιχα στα χέρια και προσπαθούν να διώξουν τη φωτιά από τις αυλές τους. 

Εκκενώθηκαν σπίτια

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης, μίλησε στο Star κι απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να είναι πολύ προσεκτικοί με τα τσιγάρα τους.

Νωρίτερα, η πολιτική προστασία του Δήμου εκκένωσε με οργανωμένο σχέδιο συγκεκριμένες κατοικίες, μέσα από τις αυλές των οποίων πέρασε η φωτιά!

Κλειστός ο δρόμος

Ο δρόμος στα Καλύβια έκλεισε σε δυο σημεία, προκειμένου οι πυροσβέστες να κάνουν ανεμπόδιστα το έργο τους. Συγκεκριμένα, η λεωφόρος Καλυβίων και Αναβύσσου, έως την Παραλιακή (η Παραλιακή παραμένει ανοιχτή), και η λεωφόρος Αναβύσσου έως την οδό Μονής Αρκαδίου, παραμένουν κλειστές. 

Συνολικά 39 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες  σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αυτή  στο περιοχή της Αναβύσσου ήταν η τρίτη σε διάστημα λίγων ημερών. Σήμερα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πάρνηθα  που είχε καταστραφεί μεγάλο μέρος του πνεύμονα της Αθήνας πριν από δέκα χρόνια.

Στην Κρήτη συνελήφθη ένας 43χρονος μελισσοκόμος ως υπαίτιος για την φωτιά που ξέσπασε  στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας Κρήτης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά προκλήθηκε από την διαδικασία καπνίσματος των μελισσών, όπου πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει και για  αύριο  πολύ υψηλός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας,  στην Κρήτη και την  Πελοπόννησο καθώς και για τις  Κυκλάδες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και  τον Έβρο.

Πήγε να δει τους πυροσβέστες ο Τόσκας

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας, επισκέφτηκε, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασίλη Καπέλιο στο 251 ΓΝΑ τους τραυματίες πυροσβέστες, ώστε να ενημερωθεί για την κατάστασή τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο. 

 

Ρεπορτάζ: Βάιος Σύρρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top