Ο σεισμός στην Κω παραμόρφωσε κατά 4 εκατοστά την πόλη του νησιού

Το βόρειο τμήμα του νησιού κινήθηκε ανοδικά κατά 10 εκατοστά

Ο σεισμός στην Κω παραμόρφωσε κατά 4 εκατοστά το νησί

Παραμόρφωση περίπου τεσσάρων εκατοστών υπέστη το έδαφος στην πόλη της Κω, αλλά και στις γύρω περιοχές μετά από τον ισχυρό σεισμό 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί την περασμένη Παρασκευή.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας Τηλεσκόπησης στο Τμήμα Γεωγραφία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μετά από τα στοιχεία που έστειλε ο δορυφόρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που μίλησαν στα «Νέα» διαπίστωσαν ότι τη μεγαλύτερη εδαφική παραμόρφωση έχει υποστεί το μικρό νησί Καρά Αντά, μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού.

Επίσης το νότιο τμήμα του νησιού φαίνεται να υπέστη καθίζηση γύρω στα τρία εκατοστά, ενώ το βόρειο κινήθηκε ανοδικά κατά 10 εκατοστά.

Τέλος σύμφωνα με τους σεισμολόγους, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 180 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ, ενώ ο συνολικός αριθμός των μετασεισμών ξεπερνά τους 400 με τον πιο ισχυρό να έχει μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και να έχει σημειωθεί λίγες ώρες μετά τον κύριο σεισμό της Παρασκευής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top