Υπό έλεγχο η κατάσταση στην Κω μετά το σεισμό - Συνεχίζουν τις διακοπές τους οι τουρίστες

Η κινητοποίηση των τοπικών φορέων ήταν άμεση και βοήθησαν να καταλαγιάσει η ένταση

Σε κανονικούς ρυθμούς προσπαθεί να επανέλθει η Κως. Η άμεση και ψύχραιμη κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Κω βοήθησαν να καταλαγιάσει η αρχική αναστάτωση και η ανησυχία στους τουρίστες.

Έλληνες και ξένοι, συνεχίζουν στην πλειοψηφία τους τις διακοπές τους στο νησί: συγκεκριμένα, η πληρότητα στην Κω αγγίζει το 90%. Αυτή τη στιγμή 42 χιλιάδες τουρίστες βρίσκονται στο νησί, καθώς  λίγοι είναι εκείνοι που σύμφωνα με τους φορείς του τουρισμού έχουν εγκαταλείψει ή έχουν ζητήσει να φύγουν από το νησί. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν υπέστησαν ζημιές, ενώ κάποια είναι σε αναμονή των κλιμακίων ώστε να γίνουν οι έλεγχοι.

Ξένα μέσα ίσως βιάστηκαν λίγο με τις εικόνες από τους  Βρετανούς τουρίστες  να  στοιβάζονται έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω με τις αποσκευές τους. Ο πρώτος φόβος ξεπεράστηκε λένε οι ιθύνοντες και  επανήλθε η ψυχραιμία.  Με τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα τόσο γιατί τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται στο έτερο λιμάνι του νησιού, οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά αλλά και γιατί οι επιχειρηματίες είχαν φροντίσει καιρό πριν, ώστε στα μέσα της τουριστικής περιόδου να μην παρουσιαστούν ελλείψεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top