Σάλος απο τον σάτυρο γιατρό που παρενόχλησε φοιτήτρια στο κάμπινγκ του ΑΠΘ: Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρύτανης

Τι αναφέρει σε επίσημη δήλωση του για την απίστευτη αυτή υπόθεση

Γιατρός παρενόχλησε φοιτήτρια σε κάμπινγκ του ΑΠΘ

Τον αποτροπιασμό του μέσω επίσημης δήλωσης του, εξέφρασε ο Πρύτανης του ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), για την σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας από γιατρό της κατασκήνωσης του Πανεπιστημίου, στο Πεοσείδι Χαλκιδικής.

Ο κος Περικλής Μήτκας, με δήλωση του στο ΑΠΕ, διαβεβαίωσε ότι ο καταδικασθείς γιατρός που «δεν ήταν εργαζόμενος στο ΑΠΘ, αλλά τρίτης εταιρείας παροχής πρώτων βοηθειών», απομακρύνθηκε από την πρώτη στιγμή από την πανεπιστημιακή κατασκήνωση, όπως επίσης και η συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουλίου. Η 19χρονη φοιτήτρια, επισκέφτηκε το ιατρείο του κάμπινγκ επειδή «είχε κάποια σημάδια στα χέρια της πιθανόν αλλεργικού χαρακτήρα».

Ο γιατρός σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, της είπε ότι κάηκε από τον ήλιο και της ζήτησε να ξαπλώσει μπρούμυτα στο κρεβάτι.

Εκεί άρχισε να της κάνει μασάζ, να της λέει πως έχει πολύ ωραίους γλουτούς, και να την ρωτά «αν νιώθει άνετα και αν… χαλαρώνει».

«Του είπα ότι θέλω να φύγω γιατί με περιμένουν οι φίλες μου αλλά αυτός μου ζήτησε να μείνω άλλα πέντε – δέκα λεπτά. Μου είπε "είσαι πολύ θερμή και έχεις πολύ ωραίους γλουτούς" και πριν προλάβω να πω οτιδήποτε παραμέρισε το μαγιό μου και άρχισε να με τρίβει στο αιδοίο μου. Σηκώθηκα αμέσως και του είπα ότι θέλω να φύγω» κατέθεσε η 19χρονη στις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα ο γιατρός φέρεται μετά το περιστατικό να ζήτησε από την κοπέλα να ξαναπεράσει από το ιατρείο αργότερα το βράδυ για να του πει μια… καληνύχτα και της είπε ότι θα χαιρόταν πολύ να την ξαναδεί κάποιο άλλο τριήμερο στο κάμπινγκ.

Η 19χρονη μετά το περιστατικό ενημέρωσε άμεσα τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της κατασκήνωσης, τηλεφώνησε στους γονείς της ενώ στη συνέχεια προσέφυγε στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε η σύλληψη του 49χρονου γιατρού.

Όπως αποδείχτηκε, ο 49χρονος γιατρός είχε πλούσιο ποινικό μητρώο. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από τις διωκτικές αρχές έκπληκτη η 19χρονη πληροφορήθηκε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έχει διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο εδώ και 3,5 χρόνια ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση κλοπής ύψους 120.000 ευρώ, για την οποία μάλιστα του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με διάταξη ανακρίτριας Αθηνών! Επίσης φέρεται να είχε απασχολήσει τις αρχές και για υπόθεση εξύβρισης και απλής σωματικής βλάβης.

Ο 49χρονος γιατρός Β.Μ. που έχει την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού, μετά την καταγγελία της 19χρονηςπαραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, κατηγορούμενος για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Ο ίδιος απολογούμενος στις αστυνομικές αρχές αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όπως υποστήριξε η κοπέλα είχε επισκεφτεί το ιατρείο για τέταρτη φορά σε δύο ημέρες καθώς είχε εκτεταμένα ηλιακά εγκαύματα σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του σώματός της. Ο 49χρονος γιατρός ισχυρίζεται ότι η 19χρονη τον παρακάλεσε να της βάλει ενυδατική αλοιφή ενώ ανέφερε ότι «άλλος τρόπος τοποθέτησης αλοιφής χωρίς να έρθουν σε επαφή τα χέρια μου με το σώμα του αρρώστου δεν υπάρχει».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

«Με αφορμή τις αναρτήσεις που δημοσιοποίησαν μια πολύ προσωπική υπόθεση φοιτήτριας του ΑΠΘ, για την οποία αποφάνθηκε η δικαιοσύνη, θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για τις πράξεις του ιατρού, ως Πρύτανης, ως Καθηγητής νέων ανθρώπων και ως πατέρας, αφού η φοιτήτρια κόρη μου βρίσκεται στην Κατασκήνωση αυτές τις μέρες. Στο Αριστοτέλειο προσπαθούμε διαρκώς να διασφαλίζουμε, στο πλαίσιο του εφικτού, τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας για όλες τις πανεπιστημιακές δραστηριότητες και νοιαζόμαστε για όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Επειδή δεν έχει φτάσει στα χέρια μας η επιστολή της φοιτήτριας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες για την άμεση αντίδρασή μας. Μπορώ να διαβεβαιώσω όμως ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, που δεν ήταν εργαζόμενος του ΑΠΘ αλλά τρίτης εταιρείας παροχής πρώτων βοηθειών, απομακρύνθηκε από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο και η συγκεκριμένη εταιρεία».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top