Τραγωδία στην Αίγινα: Eλεύθεροι αφέθηκαν ο καπετάνιος και ο ναύτης της υδροφόρας-«Έχω ζητήσει συγγνώμη!» λέει ο πλοίαρχος

Αναπάντητα ερωτήματα για τη μοιραία σύγκρουση που στοίχισε την ζωή δυο αδελφών ψαράδων

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο καπετάνιος και ο ναύτης της υδροφόρα «Αίγινα», η οποία στις 07:20 το πρωί της Τετάρτης συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης», με αποτέλεσμα δυο ψαράδες που ήταν αδέλφια, να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο εισαγγελέας δεν τους άσκησε ποινική δίωξη και ζήτησε τη συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα.

«Έχω ζητήσει συγγνώμη! Έχω ζητήσει συγγνώμη!» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο καπετάνιος της υδροφόρας.

Και πρόσθεσε:

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες, στεναχωριέμαι πάρα πολύ που έγινε αυτό και είμαι τελείως αθώος!»

Να σημειώσουμε, ότι απ' την αρχή καπετάνιος και πλήρωμα υποστήριξαν ότι σφύριξαν στους 2 ψαράδες όμως εκείνοι δεν άκουσαν επειδή μάζευαν τα δίχτυα. Είπαν ακόμη πως πνίγηκαν γιατί δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια των θυμάτων τους διαψεύδει κατηγορηματικά και ζητά απαντήσεις.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ;

«Γιατί δεν ειδοποίησαν ένα πλωτό να πάει πιο γρήγορα να τους πάρει; Εγώ όταν πήγα στο κέντρο υγείας να δω τα αδέρφια μου τα μάτια τους ήταν ζωντανά ήταν ζεστοί οι άνθρωποι. Αυτή η υδροφόρα να τους φέρει στη Αίγινα ήθελε και μισή ώρα. Αν ερχόταν ένα ταχύπλοο δεν ξέρω τι μπορούσε να ‘χε γίνει» δήλωσε στο Star ο αδερφός τους, Χρήστος Μπήτρος, αδελφός των θυμάτων.

ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΑΝ ΔΙΧΤΥΑ

«Ότι σήκωνε τα δίχτυα και τους σφύραγε να κάνουν στην άκρη αυτά είναι ψεύδη. Το σκάφος τα δίχτυα τα σήκωσε στην πλατιά», πρόσθεσε.

ΗΞΕΡΑΝ ΚΟΛΥΜΠΙ

«Έκανε μπάνιο μαζί με τα αδέρφια μου ο ναύτης αυτός και λέει πως δεν ήξεραν μπάνιο; Ή μήπως κοιμόντουσαν κάτω στην υδροφόρα και δεν υπήρχε κανένας στη γέφυρα?»

Η υδροφόρα «Αίγινα» έχει μεταφερθεί από χθες Τετάρτη στο λιμάνι της Πέρδικας, πάντα συνοδεία λιμενικών, οι οποίοι ακόμα και αυτή τη στιγμή συνεχίζουν τις έρευνες. Δύτες έχουν συλλέξει στοιχεία και από το βυθισμένο καΐκι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, οι ψαράδες Παντελής και Γιώργος Μπήτρος, πέθαναν από πνιγμό και όχι από χτύπημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top