Συγκλονίζουν η γυναίκα και η κόρη του αδικοχαμένου καπετάνιου του αλιευτικού που συγκρούστηκε με υδροφόρα

«Του τυχαίνανε φουρτούνες και φουρτούνες και ερχόταν σώος και αβλαβής και να μου τον φάει μια υδροφόρα;»

Ραγίζουν καρδιές η σύζυγος και η κόρη του αδικοχαμένου Παντελή Μπήτρου, του ενός εκ των δυο αδελφών ψαράδων, οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το αλιευτικό τους συγκρούστηκε με την υδροφόρα «Αίγινα».

Μιλώντας στο Star, η Φλώρα Μπήτρου (γυναίκα του Παντελή Μπήτρου) με δάκρυα στα μάτια, μην μπορώντας να πιστέψει τη συμφορά που βρήκε την οικογένεια της, δήλωσε:

«Έχασα τον άνθρωπο μου, έχασα τη ζωή μου, έχασα τα πάντα. Ελάτε στη Σουβάλα να ρωτήσετε ποιος ήταν ο Παντελής ο Μιχάλαρος. Γιατί έτσι τον έλεγαν ο Παντελής το Λιοντάρι. Και να μου τον φάει εμένα μια υδροφόρα; Είναι αμαρτία από τον Θεό. Θέλω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

Και πρόσθεσε:

«Πέντε λεπτά από το σπίτι του, πέντε λεπτά να μπει στο λιμάνι. Ποιος; Ο Παντελής που δεν υπήρχε καλύτερος καπετάνιος. Πήγαινε Φαλκονέρα με ένα πιο μικρό καϊκάκι. Του τυχαίνανε φουρτούνες και φουρτούνες και ερχόταν σώος και αβλαβής. Αν είναι δυνατό να μην ήξερε μπάνιο. Τόσα χρόνια μές τη θάλασσα είναι δυνατό να μην ξέρει μπάνιο; Εγώ τον έστελνα με τα παιδιά και με τα εγγόνια μου και τους έκανε μπάνιο. Θα μου πει εμένα ο καθένας που δεν ξέρει τι λέει ότι ο άνδρας και ο κουνιάδος μου δεν ήξεραν μπάνιο;»

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ

«Εκείνη την ημέρα 05:30 με ξύπνησε και μου έκλεισε τον ανεμιστήρα και μου λέει “Φλώρα φεύγω”. Και του λέει “άντε στο καλό Παντελή, αλλά άναψε μου τον ανεμιστήρα γιατί κάνει ζέστη”. Και αυτή ήταν η τελευταία μου κουβέντα!»

Συγκινητιά ήταν και τα λόγια της κόρης του Ελένης Μπήτρου, η οποία δήλωσε στο Star:

«Ήταν αγωνιστής. Από 7 χρονών στη θάλασσα. Δεν την φοβόταν, ήταν έμπειρος. Μου έλεγε μια ζωή “κόρη μου τη σέβομαι τη θάλασσα, δεν την φοβάμαι!”» Eλένη Μπήτρου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top