Ναυτική τραγωδία στην Αίγινα: Ποινική δίωξη κατά του πλοιάρχου και του ναύτη της υδροφόρας

Θα οδηγηθούν την Πέμπτη στο αυτόφωρο

Ποινική δίωξη κατά του πλοιάρχου και του ναύτη της μοιραίας υδροφόρας, άσκησε το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Οι κατηγορίες αφορούν πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση του νόμου περί αποφυγής συγκρούσεων.

Ο πλοίαρχος και ο ναύτης, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Πέμπτη στο αυτόφωρο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη ναυτική τραγωδία που συνέβη το πρωί της Τετάρτης, και είχε ως αποτέλεσμα δυο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών, να βρουν τραγικό θάνατο.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ήταν 07:20 το πρωί. Οι άτυχοι ψαράδες μάζευαν τα δίχτυα την στιγμή που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το πλοίο-υδροφόρα «Αίγινα», συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης».

Όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Οι ψαράδες έπεσαν στη θάλασσα, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως δεν ήξεραν κολύμπι, με αποτέλεσμα να πνιγούν.

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σ' αυτό έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν νεκροί από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου.

Συγκλονισμένος ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας σε δηλώσεις του είπε: 
 

«Ήμασταν στα 50 μέτρα , τους φώναζα "περιμένετε"...Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι , δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν». 



Σύμφωνα με τον υποπλοίαρχο ( την ώρα του δυστυχήματος ) «ήμουν εκτός βάρδιας , κοιμόμουν , βγήκα και είδα το αλιευτικό σκάφος να έχει βουλιάξει , να έχει πέσει , να έχουν πνιγεί δύο άνθρωποι».

Να σημειώσουμε, πως το πλοίο «Αίγινα» επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος έδωσαν καταθέσεις στο λιμεναρχείο της Αίγινας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top