«Τσίπρα κουνήσου, λήγει η σύμβασή σου», φώναζαν οι εργαζόμενοι στους δήμους έξω από τη Βουλή

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις σημερινές αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Συνθήματα εναντίον Τσίπρα στη συγκέντρωση ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ήταν λίγο μετά τις 12:00 όταν οι εργαζόμενοι στους δήμους έφτασαν έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για τις επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων και τη διάλυση όπως λένε των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων.

Διαβάστε επίσης:  Μας έπνιξαν τα σκουπίδια! Απεργία σήμερα των εργαζομένων στους Δήμους και μετά… αποφάσεις

Ένα εξαγριωμένο πλήθος ανθρώπων ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη κατά τις 11:00, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ όταν έφτασε έξω από τη Βουλή στο στόχαστρό του μπήκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Τσίπρα κουνήσου, τελειώνει η σύμβασή σου», φώναζαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήθελαν αρχικά να πάνε στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στάθηκε αδύνατον, μιας και κλούβες των ΜΑΤ είχαν κλείσει τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους ξανά οι εργαζόμενοι στους δήμους – Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Ν. Τράκας έδωσε σύνθημα στους εργαζόμενους να μην συγκρουστούν με τους αστυνομικούς, ενώ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη στάση που θα κρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας.

Το απόγευμα αναμένεται να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, με της κυβέρνηση και τους πολίτες να ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα τις λήξουν, ώστε να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, που σε συνδυασμό με τον καύσωνα έχει δημιουργήσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top