Δικαίωση για την οικογένεια της Ντιάνας- «Οι πανικοβλημένοι δεν πετάνε πτώματα σε κάδους!»

H δικηγόρος της οικογένειας της 36χρονης στο star.gr- Πρώτη Ανάρτηση 28-06-2017 18:52

Δικαίωση για την οικογένεια της Ντιάνας- «Οι πανικοβλημέν

Δικαίωση νιώθει η οικογένεια της 36χρονης Ντιάνας, μητέρας 3 παιδιών, που, όπως αποκαλύφθηκε, πέθανε στα χέρια του 38χρονου αγγειοχειρουργού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι ο αγγειοχειρουργός θα πρέπει να μείνει προσωρινά κρατούμενος, ενώ το ότι η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε και από την τοξικολογική και ιατροδικαστική εξέταση.

Το star.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, κα Κυριακή Πακιρτζίδου, η οποία τόνισε το πόσο δικαιωμένη, αλλά και οργισμένη, νιώθει η οικογένεια της Ντιάνας.

«Η συμπληρωματική απολογία του κατηγορούμενου δεν έχει πείσει κανέναν, ούτε την κυρία ανακρίτρια, ούτε τον κύριο εισαγγελέα. Με τη σύμφωνη γνώμη τους, θα παραμείνει κρατούμενος για το αδίκημα για το οποίο ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη, δηλαδή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως».

Ο κατηγορούμενος «εμφανίζεται μετανιωμένος και συντετριμμένος, αλλά μόνο μετάνοια δεν δείχνει η συμπληρωματική απολογία του» όπως λέει χαρακτηριστικά η κα Πακιρτζίδου, η οποία, στη συνέχεια, προσθέτει: «Η απολογία είναι γεμάτη από ανακρίβειες, από αντιφάσεις και από πράγματα που παραβιάζουν τους κανόνες κοινής λογικής. Αρκεί να σας πω ότι λέει ότι έδωσε προποφόλη και φαιντανύλη στη Ντιάνα, ένα κοκτέιλ φαρμάκων που θα την έκανε να μην πονάει, και μετά από 5-10 λεπτά της είπε ‘Ντιάνα, είσαι εντάξει; Είσαι καλά; Ξεκινάμε’. Είναι δυνατόν στον άνθρωπο που του χορηγείται αναισθησία, με την προποφόλη που δρα σε 30 δευτερόλεπτα, να έχει διάλογο μετά από 10 λεπτά; Τι να σχολιάσω; Και ακούω και τη συνήγορο, που κι εκείνη τη δουλειά της κάνει, να λέει ότι είναι συντετριμμένος κι εύχεται να πέθαινε εκείνος στη θέση της, τη στιγμή που την πήρε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και την πέταξε στο δάσος γυμνή. Τι να πρωτοπώ; Ότι λέει ότι την κατέβασε από το νοσοκομείο στο αυτοκίνητο σε καροτσάκι, σκεπασμένη με σεντόνι; Στέκονται τα πτώματα και κάθονται σε καροτσάκια; Είναι αυτό απολογία ανθρώπου που νιώθει συντριβή; Την είχε μέσα σε κάδο! Και τώρα, παύει να υποβάλλει ερωτήματα για τον ‘δήθεν δολοφόνο’ σύζυγο κι αρχίζει να λέει να ψάξουμε στο Ιπποκράτειο, γιατί είχε ως τακτική στις μεγάλες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις να μην υπάρχει αναισθησιολόγος και να τους παριστάνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί. Αν υπάρχει τέτοια πρακτική, πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε όλοι».

«Τι πανικός τον έπιασε; Ο γιατρός που έρχεται αντιμέτωπος με μια ιατρική αμέλεια καλεί αναισθησιολόγο για βοήθεια, υπήρχε τηλέφωνο εκεί. Πού είναι ο πανικός; Οι πανικοβλημένοι βρίσκουν κάδους και πετάνε τα πτώματα μέσα;» αναρωτιέται η δικηγόρος. 

Όπως μας λέει η κα Πακιρτζίδου, ο κατηγορούμενος έκανε αστεία με άλλον ειδικευόμενο και υπάρχει μαρτυρία γι’ αυτό. Την άλλη μέρα, πήγε κανονικά στο Ιπποκράτειο και δημιουργούσε άλλοθι. «Έστελνε δήθεν μηνύματα στη Ντιάνα, ενώ εκείνη ήταν πτώμα στα χέρια του. Μιλούσε με τη φιλενάδα του, ενώ πετούσε το πτώμα στο πορτ μπαγκάζ».

Όπως εξηγεί η δικηγόρος, «υπάρχει οργή στην οικογένεια! Δεν υπάρχει συντριβή! Έτσι είναι οι άνθρωποι που βιώνουν εσωτερική κάθαρση και που θέλουν να ξεφορτώσουν την αμαρτία από πάνω τους;»  

«Ανακριτές και εισαγγελείς τον θεωρούν δικαιολογημένα άνθρωπο επικίνδυνο και τον έχουν βάλει φυλακή» εξηγεί η κα Πακιρτζίδου.

Όπως μαθαίνουμε από τη δικηγόρο, η δικογραφία παραμένει στην ανακρίτρια, καθώς συνεχίζονται οι ανακριτικές πράξεις και μόλις ολοκληρωθούν, η δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, «προκειμένου να πάρει τον δρόμο του ακροατηρίου, όπου θα κριθούν όλοι οι ισχυρισμοί».   

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top