Ο αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου ομολόγησε ότι η 36χρονη Ντιάνα πέθανε στα χέρια του!

Εκ διαμέτρου αντίθετη υπερασπιστική γραμμή

Ο αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου ομολόγησε ότι η 36χρο

Παραμένει στις φυλακές ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Κατά τη 2ωρη ομολογία του, ο αγγειοχειρουργός ακολούθησε εκ διαμέτρου αντίθετη υπερασπιστική γραμμή, σε σχέση με την αρχική απόλυτη άρνηση για την εμπλοκή του στον θάνατο της γυναίκας και ομολόγησε ότι τελικά ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια και ότι η 36χρονη Ντιάνα, μητέρα 3 παιδιών, πέθανε στα χέρια του.

Στην κατάθεσή του, είπε ότι η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της, μετά τη χορήγηση αναισθητικών. Εκείνη φοβόταν την επέμβαση και γι’ αυτό της χορήγησε αναισθητικά. «Δεν μπορούσα καν να διανοηθώ ότι θα συνέβαινε ό,τι συνέβη. Έκανα το παν για να την επαναφέρω, όταν κατάλαβα ότι τη χάνω» φέρεται ότι είπε. Τις μετέπειτα ύποπτες ενέργειές του, τις απέδωσε στον πανικό που ένιωσε και τον φόβο του.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι ο αγγειοχειρουργός θα πρέπει να μείνει προσωρινά κρατούμενος.

Το ότι η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε και από την τοξικολογική και ιατροδικαστική εξέταση.

«Μετά από δύο μήνες, ο εντολέας μου αποφάσισε να πάει στις ανακριτικές Αρχές και να περιγράψει την πάσα αλήθεια. Κατέθεσε ότι οι μικροεπεμβάσεις με αναισθητικό ήταν κάτι που γινόταν συχνά στο Ιπποκράτειο κι από μη αναισθησιολόγους, όπως ο συγκεκριμένος γιατρός. Λόγω του ενάμισι χρόνου που έκανε εκεί ειδικότητα και έκανε χρήση αυτών των φαρμάκων ήταν απόλυτα εξοικειωμένος, γνώριζε τη δοσολογία, την οποία πληροφορήθηκε από τους αναισθησιολόγους και είχε πρόσβαση στα φάρμακα. Είχε συνεννοηθεί με το θύμα, το οποίο απαίτησε να πάρει μία προ-νάρκωση για να μην πονάει. Δεν υπήρχε δολοφονία εκ προθέσεως. Υπήρχε εξ αμελείας θάνατος» δήλωσε η δικηγόρος του γιατρού, Βασιλική Μαρινάκη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top