Και καλά πήγε για ΚΕΡΑΣΙΑ ο Γιλντιρίμ στη Θράκη! Τι παίζεται με τον Λεβέντ Σαδίκ, τον άνδρα που του άνοιξε αγκάλες

Πως εμπλέκεται στο θέμα ο Ταγίπ Ερντογάν

Στη Θράκη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε το χωριό Λύκειο και το εργοστάσιο κερασιών του Λεβέντ Σαδίκ, ο οποίος είναι γιος του εθνικιστή ηγέτη των τουρκόφωνων της Θράκης και ιδρυτή του μειονοτικού κόμματος DEB.

Η επίσκεψη του Γιλντιρίμ στο εργοστάσιο του Σαδίκ έχει πολλά... μηνύματα, και αυτό γιατί οι Τούρκοι αποκαλούν τον Σαδίκ, «Ντενκτάς  της Θράκης».

Ο Τούρκος κροίσος λίγο πριν υποδεχτεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό προσπάθησε με δηλώσεις να … πείσει ότι η επίσκεψη του Γιλντιρίμ έχει απλά ενημερωτικό χαρακτήρα. «Δεν το κρύβω ότι με όλους τους πολιτικούς στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχω πολύ καλές σχέσεις. Δεν υπάρχει κάτι πολιτικό πίσω από την επίσκεψη Γιλντιρίμ, έτυχε να είναι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας», είπε μεταξύ άλλων.

Πριν από ένα χρόνο όμως ο Λεβέντ Σαδίκ ως.... Κομοτιναίος έλεγε άλλα, όπως είχε αποκαλύψει το δελτίο του STAR στις 11 Μαΐου. «Αγκαλιάζουμε σφικτά τον αγώνα με την επωνυμία Δυτική Θράκη. Είμαστε μια δυναμική νεολαία», έλεγε μεταξύ άλλων.

Ο Λεβέντ Σαδίκ είναι ο άνθρωπος του Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη, κυρίως μετά τον θάνατο του πατέρα του Αχμέτ Σαδίκ βουλευτή του μειονοτικού κόμματος DEP. Δηλώνει μάλιστα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος του έχει δώσει την πολιτική του ευχή να αγωνιστεί στην Ελλάδα για το δίκιο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Προς το παρόν έχει επιλέξει να κάνει οικονομική εισβολή στην περιοχή. Μέσω της εταιρίας του επιχειρεί να ελέγξει την παραγωγή κερασιού, κυρίως στη Ροδόπη .Και η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top