Πυρ ομαδόν από δικαστές και εισαγγελείς κατά Θάνου-Διοργανώνει πολυτελή δεξίωση για τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου!

Αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης

Πυρ ομαδόν από δικαστές και εισαγγελείς κατά Θάνου-Διοργανώνει πολυτελή δεξίωση για τα 182 χρόνια του Αρείου Πάγου!

Αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων αλλά και συνδικαλιστικών ενώσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης προκαλεί η είδηση πως η (λόγω συνταξιοδότησης στις 30 Ιουνίου) απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διοργανώνει δεξίωση στο ξενοδοχείο Χίλτον με προσκεκλημένους και από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τα 182(!) χρόνια από την ίδρυση του Αρείου Πάγου.

Η εύλογη απορία που διατυπώθηκε είναι βέβαια από πότε γιορτάζονται τα 182 χρόνια όταν είχαμε συνηθίσει να εορτάζονται τα 50,100,150, 200 χρόνια κλπ.

Το θέμα όμως πήρε διαστάσεις όταν το Ποτάμι απηύθυνε ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης για τα έξοδα της δεξίωσης, ενώ σήμερα στο θέμα παρενέβη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων , η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση δικαστών, η οποία από τα συμφραζόμενα γίνεται αντιληπτό πως δεν έχει καν προσκληθεί.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Πριν ακόμα επουλωθούν οι πληγές που άφησε στη Δικαιοσύνη η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος με την ανεπίτρεπτη αύξηση των ορίων ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, το Δικαστικό Σώμα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα για την πολυτελή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ με αφορμή τον εορτασμό των 182 (!) χρόνων από την ίδρυση του Αρείου Πάγου. Επετειακοί εορτασμοί για τη Δικαιοσύνη εν κρυπτώ από τους δικαστικούς λειτουργούς και τις δικαστικές ενώσεις είναι κάτι ασυνήθιστο. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν εκφράζουν τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας παρά μόνο όσους τις διοργανώνουν.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν θα είχε ασχοληθεί ειδικότερα με το ζήτημα, αν δεν είχαν τεθεί ερωτήματα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τόσο από τον Τύπο όσο και από πολιτικό κόμμα αναφορικά με την πηγή της χρηματοδότησης. Αναμέναμε μάταια όλο το προηγούμενο διάστημα μια απάντηση. Θεωρούμε υποχρέωση των διοργανωτών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να μην αφήσουν να αιωρούνται σκιές και αναπάντητα ερωτήματα. Είναι αυτονόητο ότι είναι ατομική ευθύνη και καθήκον καθενός από εμάς ξεχωριστά να περιφρουρήσει το κύρος της Δικαιοσύνης».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Στην ερώτηση που υπέβαλλε το ποτάμι αναφέρει πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης και ζητάει να μάθει ποιος χρηματοδοτεί την εκδήλωση, καθώς και αν αληθεύει ότι παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από μέλος της φερόμενης ως Οργανωτικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του Βήματος, η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου διοργανώνει στις 9 Ιουνίου Γκαλά στο ξενοδοχείο Χίλτον με προσκεκλημένους και από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρόσχημα τη συμπλήρωση 182 ετών από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, - παρότι οι επέτειοι εορτάζονται τουλάχιστον ανά πεντηκονταετίες-, στην πραγματικότητα λόγω της συνταξιοδότησής της και ομιλητές μεταξύ άλλων τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.
Αφού η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν ενώπιόν της, μεγάλες δίκες για οικονομικά και όχι μόνο εγκλήματα.
Κύριε Υπουργέ σας ερωτάμε: έχει βάση αυτό το δημοσίευμα;
Αν ναι ποιός χρηματοδοτεί, μια τόσο γκλάμουρους εκδήλωση, στην εποχή της σκληρής λιτότητας που ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας πένεται; Ποιοί είναι οι χορηγοί;
Είναι αλήθεια ότι παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Δασούλας από μέλος της φερόμενης ως Οργανωτικής Επιτροπής; Και αν ναι, γιατί;»


 


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top