Κακοκαιρία και… απεργία! Νέο ραντεβού σήμερα στο Σύνταγμα για τα μέτρα-Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τα συνδικάτα θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή φωνάζοντας ένα βροντερό «ΟΧΙ» στο 4ο Μνημόνιο

Κακοκαιρία και… απεργία! Νέο ραντεβού σήμερα στο Σύνταγμα για τα μέτρα-Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετά την γενική απεργία της Τετάρτης κατά την οποία παρά την βροχή «πλημμύρισε» το Σύνταγμα με χιλιάδες διαδηλωτές ενώ δεν έλειψαν και τα έκτροπα μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ με τους πρώτους να πετούν βόμβες μολότοφ στους δεύτερους, σήμερα Πέμπτη τα συνδικάτα έχουν δώσει νέο απεργιακό ραντεβού στο κέντρο.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από την Βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται το 4ο Μνημόνιο, προκειμένου να φωνάξουν ένα βροντερό «ΟΧΙ» στον «εφιάλτη» που κοντοζυγώνει.

Έτσι για τις 18:30 έχει προγραμματιστεί στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο των συνδικάτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 19:00 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ όλα τα υπόλοιπα ΜΜΜ θα κινηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΔΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή μετά τη  νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΠΝΟ κλιμακώνοντας την αντίδρασή της στα νέα μνημονιακά μέτρα. Η ομοσπονδία θα αποφασίσει σήμερα αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της.

ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Οι δικηγόροι απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους ενώ οι συμβολαιογράφοι έχουν αποφασίσει αποχή έως και την Παρασκευή.

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ»

Δυναμικό «παρών» θα δώσουν στο Σύνταγμα και οι επιστημονικοί φορείς με το σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: «θέλουμε να σας κλείσουμε». Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε «θα σας εξαφανίσωμεν».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να δώσουν το «παρών» στο Σύνταγμα τονίζοντας «οφείλουμε όλοι και όλες να ανταποκριθούμε στην έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δεκάδων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που μας καλούν «όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας, για να σταματήσουμε τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top