Ο Εύζωνας που δάκρυσε στην Αυστραλία άνοιξε την καρδιά του

Ήταν παιδικό του όνειρο να υπηρετήσει στην Προεδρική Φρουρά

Συγκίνηση στους απανταχού Ελληνες έχει προκαλέσει η φωτογραφία του 25χρονου Εύζωνα, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, κατά την επίσκεψη της Προεδρικής Φρουράς στους ομογενείς της Αυστραλίας.

Ο Κωνσταντίνος Λούσιας, μίλησε στην εκπομπή "Με αρετή και Τόλμη" για τα πώς ένιωσε εκείνη τη στιγμή, αλλά και πώς έκανε πράξη το παιδικό του όνειρο, να γίνει εύζωνας.

«Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες κορύφωσαν τη συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου», είπε.

Παιδικό όνειρο ήταν για τον 25χρονο, σήμερα, Εύζωνα να υπηρετήσει στην προεδρική φρουρά.

«Ήμουν 9 χρονών. Πήγαινα στην Τετάρτη Δημοτικού όταν οι γονείς μου με έφεραν στην Αθήνα και τη στιγμή που βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος και είδα τους Εύζωνες να στέκονται περήφανοι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων είπα στην μητέρα μου ότι μια μέρα θα γίνω κι εγώ μέλος της Προεδρικής Φρουράς», δήλωσε.

Πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του και αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όριά του και να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο, ο Κωνσταντίνος Λούσιας παρουσιάστηκε στη Λαμία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Από την πρώτη ημέρα αρχίζει η εκπαίδευση. Η εκπαίδευση είναι σκληρή και επίπονη. Έβαλα τα δυνατά μου, τα κατάφερα. Ξεπερνούσα κάθε εμπόδιο», είπε.

Πόσο όμως εύκολο είναι για κάθε Εύζωνα να μπορεί να στέκεται ακόμη και τέσσερις ώρες σε πλήρη ακινησία;

«Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας. Ξεχνάς την κούραση και κάνεις προσπάθεια να είσαι τέλειος στην υπηρεσία», απάντησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top