ΕΤΣΙ δρούσαν οι ληστές των χρηματοκιβωτίων! Τους πρόδωσε ένα κινητό τηλέφωνο- ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στα χέρια της ΕΛ.Α.Σ βρίσκονται 15 από τα μέλη της συμμορίας

ΕΤΣΙ δρούσαν οι ληστές των χρηματοκιβωτίων- ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ κα

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει σκιά της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, που δημοσιοποιεί φωτογραφικά ντοκουμέντα και διαλόγους από τη δικογραφία, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της συμμορίας από ένα πεσμένο κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στην αποτυχημένη ληστεία γνωστής γαλακτοβιομηχανίας τον Γενάρη στο Καπανδρίτι.

Το κινητό, μαζί με άλλα ευρήματα, καταχωρήθηκε στο λογισμικό Intelligence 2. Αναδείχθηκαν, λοιπόν, 65 επιχειρησιακές τηλεφωνικές συνδέσεις τους, όπως και οι τόποι στους οποίους κινήθηκαν, κατά τη διάρκεια των ληστειών. Άκουγαν, λοιπόν, οι αστυνομικοί τις συνομιλίες των ληστών εν ώρα δράσης, είτε μεταξύ τους είτε με τους τσιλιαδόρους τους, οι οποίοι, μάλιστα, έριχναν και καρφιά σε συγκεκριμένα σημεία σε δρόμους κοντά στους στόχους, ώστε να σκάνε τα λάστιχα όσων επιχειρούσαν να τους ακολουθήσουν.

Εντύπωση στις αρχές προκάλεσε ένα μέλος της συμμορίας, 18 ετών, που επιδείκνυε ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά και φορούσε παπούτσια που φωσφόριζαν σε κάθε ληστεία.

Στα χέρια των αστυνομικών έφτασαν 15 άτομα συνολικά, διαφεύγουν, όμως, ακόμα 5, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται και ο βασικός αρχηγός της συμμορίας, ενώ υπάρχει ακόμα και αριθμός αταυτοποίητων μελών.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια δουλεύουν πυρετωδώς για να ταυτοποιήσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

ΣΟΚ από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της συμμορίας

Οι συνομιλίες που απομαγνητοφώνησε η αστυνομία φανερώνουν το μέγεθος της βίας που χαρακτηρίζει τα μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων.

Σε μια από τις συνομιλίες, οι 2 από τους ληστές έχουν ακινητοποιήσει τον φύλακα και φωνάζουν: «Κάτσε κάτω, σε πυροβόλησα, μην κουνιέσαι! Είσαι χαζός;» και σε άλλη περίπτωση, πάλι προς έναν φύλακα, λέει ο ένας ληστής στον άλλο «δώσε μου ταινία. Εσύ δέσε τα πόδια σε αυτόν τον μ@λ@@α».

Όταν ένας φύλακας προσπάθησε να αντισταθεί κι αρνείται να δώσει πληροφορίες, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το λογιστήριο, ο ένας ληστής του φωνάζει «θα σε χτυπήσω, μη μου λες μ@λ@@@ες! Μπαίνεις μέσα, ξέρεις πού είναι το λογιστήριο. Και του διευθυντή και όλα τα ξέρεις, έτσι δεν είναι; Συνεργάσου να μη σου σηκώσω χέρι, να μη σου κάνω κακό. Οικογένεια έχεις, δεν έχεις; Έχω κι εγώ».  

Με τη μπουκιά στο στόμα

Οι 15 ληστές συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, σε χώρο δεξιώσεων στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί για να διασκεδάσουν. Βλέποντας μπροστά τους αστυνομικούς και άνδρες του ΕΚΑΜ, αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Οι συλληφθέντες είναι κυρίως από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ υπάρχει στην παρέα τους κι ένας 26χρονος Αλβανός.

Οι προσαγωγές συνολικά ήταν 20. Για τους 5 που αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες κατηγορίες.

Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, περιγράφουν τη συμμορία ως «επαγγελματίες» και «πολύ καλά οργανωμένους». Φορούσαν γάντια και είχαν καλά κρυμμένα τα πρόσωπά τους. Ήταν ιδιαίτερα δεμένοι μεταξύ τους, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποσπούσαν πληροφορίες από διανομείς καφέ και φαγητού που έμπαιναν στις εταιρείες, χωρίς να τραβούν την προσοχή. Έπλεναν, μάλιστα, συνέχεια τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, σε πλυντήρια της Δυτικής Αττικής, ώστε να μην υπάρχουν ίχνη της δράσης τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top