ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ- Λήστεψε με τη συμμορία του την ίδια του τη νονά!

Οι δράστες βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ- Λήστεψε με τη συμμορία του την ίδια του τη ν

Μια πενταμελής συμμορία Αλβανών που λήστευε ηλικιωμένες στη Φθιώτιδα συνελήφθη, παρά την καλή της οργάνωση. Μέλος της συμμορίας ήταν κι ένας δραπέτης από τις φυλακές Δομοκού, που είχε βγει με άδεια.

Το ορμητήριο της συμμορίας ήταν ένα σπίτι στα Καλύβια Λαμίας, απ’ όπου οι κακοποιοί ξεκινούσαν τις νυχτερινές τους «βόλτες».

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, αστυνομικός της Δ/νσης Φθιώτιδας τόνισε ότι «ευτυχώς τους πρόλαβε η Ασφάλεια γιατί θα είχαμε πολύ άσχημο καλοκαίρι με αυτούς», καθώς, όπως φαίνεται, η συμμορία ήταν καλά οργανωμένη και σκόπευε να συνεχίσει τις ληστείες.

(Aπό αριστερά: Χρήστος Μουτσώκος, Διοικητής Ασφάλειας Λαμίας, Αστέριος Μαντζιώκας, επικεφαλής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Σταύρος Κουτουλογένης, εκπρόσωπος τύπου Στερεάς)

Ο Δραπέτης

Όπως προαναφέρθηκε, ένα μέλος της συμμορίας ήταν δραπέτης των φυλακών Δομοκού. Είχε καταδικαστεί για κλοπές και ναρκωτικά σε κάθειρξη πολλών ετών, ενώ κατάφερε να αποδράσει το 2013, όταν του έδωσαν 6ήμερη άδεια, από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ.  

Εκτός από αυτό, όμως, ο κακοποιός κατάφερε να βγάλει και πλαστή ταυτότητα, τόσο καλοφτιαγμένη που δεν θα γινόταν αντιληπτή κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου στο δρόμο.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες

Ο «οικογενειάρχης» κακοποιός

Μεταξύ των θυμάτων της συμμορίας ήταν και μια 80χρονη γυναίκα, που είχε βαφτίσει ένα από τα μέλη της συμμορίας. Οι δράστες είχαν καταφέρει να μπουν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας από διπλανό κατάστημα, που επικοινωνούσε με το σπίτι της, κι αφού την έδεσαν με καλώδιο, της έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά και 16.000 ευρώ.

Και οι «οικογενειακές καταστάσεις» δεν σταματούν εδώ. Κι άλλο από τα θύματα σχετιζόταν με τους δράστες, καθώς ένα από τα μέλη της συμμορίας δούλευε στο σπίτι του. Πρόκειται και πάλι για ηλικιωμένη γυναίκα, από την οποία έκλεψαν το κινητό και το τάμπλετ της, 1.150 ευρώ, δυο δαχτυλίδια και το κυνηγετικό όπλο του συζύγου της.

Οι αστυνομικοί, αν και συνέλαβαν τα μέλη της συμμορίας, συνεχίζουν τις έρευνές τους, ώστε να διαπιστώσουν σε ποιες άλλες εγκληματικές ενέργειες εμπλέκονται.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top