ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Τούρκοι αγοράζουν βίλες στην Ελλάδα για να πάρουν άδεια παραμονής!

Το πραξικόπημα "έστειλε"... κόσμο και χρήμα στη χώρα μας

Με το φόβο να κυριαρχεί στην Τουρκία ενόψει του δημοψηφίσματος, πολλοί Τούρκοι πολίτες έρχονται στην Ελλάδα και αγοράζουν πανάκριβες μεζονέτες, βίλες και πολυτελή διαμερίσματα. Με την αγορά αυτή αποκτούν τη λεγόμενη Χρυσή Βίζα και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν εδώ με τις οικογένειες τους. 

Πιο αναλυτικά... 

Ο Μεχμέτ Μουσταφά Οζτεκίν έχει μια επιχείρηση με γεωργικά μηχανήματα, είναι 40 ετών και μέχρι το πραξικόπημα είχε μια ήσυχη ζωή στην Κωνσταντινούπολη. Βλέποντας τώρα το καθεστώς που προσπαθεί να διαμορφώσει ο Ερντογαν, ψάχνει πόρτα διαφυγής στην Ελλάδα, μέσω της αγοράς σπιτιού. "Έχω 2 επιλογές ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποιο θα αγοράσω, το ένα βρίσκεται  στην Θεσσαλονίκη 150τμ. που φθάνει στα 250.000 ευρώ και η δεύτερη επιλογή είναι στη Μύκονο 130τμ. που είναι πιο ακριβό", λέει ο ίδιος στο Star.

Εκατοντάδες Τούρκοι είναι με το ένα πόδι στην Ελλάδα. Έχουν αγοράσει ή ετοιμάζονται να αγοράσουν ακίνητο για να πάρουν τη Χρυσή Βίζα. Ένα νόμο που ισχύει από το 2014 και χορηγεί 5ετη άδεια παραμονής στη χώρα, με δυνατότητα ανανέωσης, σε πολίτες άλλων χωρών, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητο άνω των 250.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ανθρώπους από ιδιαίτερα ψηλά μορφωτικά στρώματα της Τουρκίας, δηλαδή αφορά τη λεγόμενη αστική τάξη της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Άγκυρας. Πλούσιοι Τούρκοι κοιτούν σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και Χαλκιδική» , είπε ο δικηγόρος Αντώνης Καραγιάννης.

Είναι ενδεικτικό πως μετά το πραξικόπημα, κάθε μήνα 3 Τούρκοι πολίτες αποκτούσαν άδεια διαμονής στη χώρα, αγοράζοντας ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Συνολικά από το 2014 ,Τούρκοι υπήκοοι έχουν επενδύσει 12.250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη Golden Visa. Από αυτά τα 7.000.000 ευρώ έχουν επενδυθεί τους τελευταίους 9 μήνες.

Βάσει επίσημων στοιχείων, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης σε Τούρκους συνολικά 49 ακινήτων που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top