Ο Πανάγιος Τάφος κινδυνεύει με ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!

Παγκόσμιο συναγερμό χτύπησε άρθρο του National Geographic

Παγκόσμιο συναγερμό χτύπησε άρθρο του National Geographic ότι ο Πανάγιος Τάφος κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω υγρασίας, αν δεν συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης στο υπόγειο τμήμα του.

Μετά την ιστορική στιγμή χθες, Τετάρτη, που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε θρησκείας, ένα αποκλειστικό άρθρο του National Geographic χτύπησε... συναγερμό για την κατάσταση του μνημείου." Ο τάφος του Χριστού κινδυνεύει με 'καταστροφική' κατάρρευση" γράφει ο ηχηρός τίτλος, που φαίνεται να προέκυψε από δηλώσεις της επικεφαλής του έργου αποκατάστασης , Αντωνίας Μοροπούλου: «Εμείς είχαμε την υποχρέωση παραδίδοντας το ιερό κουβούκλιο να παραδόσουμε και τη μελέτη για την αντιμετώπιση των κινδύνων που κατά κάποιο τρόπο απειλούν την αειφορία αυτής της επέμβασης. Παρακολουθώντας την αναρριχώμενη υγρασία στην τοιχοποιία η οποία δεν σταμάτησε ποτέ, αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα πηγών υγρασίας στον υπόγειο χώρο».

Η καθηγήτρια του ΕΜΠ φέρεται να δήλωσε ανήσυχη στο National Geographic, λέγοντας πως "όταν ο Πανάγιος Τάφος....πέσει, η πτώση δεν είναι θα αργή αλλά καταστροφική". Ωστόσο, μιλώντας στο Star, εξηγεί πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα: 

«Όταν λέμε ότι υπάρχει σεισμικός κίνδυνος, υπάρχει σεισμικός κίνδυνος. Όταν λέμε ότι υπάρχει κίνδυνος από την υγρασία ή σταθερότητας από τις εκτεταμένες ανασκαφές υπάρχει κίνδυνος, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταστροφολογεί κανείς».

Η διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ έχει κοστολογήσει πως το έργο που αφορά στις υπόγειες παρεμβάσεις, αλλά και στη συντήρηση όλου του δαπέδου ανέρχεται στα 6 εκ ευρώ. 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top