ΟΜΟΦΩΝΑ αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπαίδι-Εννέα χρόνια μετά, η υπόθεση κατέρρευσε στο δικαστήριο

Με χειροκροτήματα, δάκρυα και επιφωνήματα χαράς έγινε δεκτή η απόφαση

Σε πλήρη αποδόμηση της υπόθεσης Βατοπαιδίου που ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε για να χτυπηθεί η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή , οδηγεί η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο αθώωσε ομόφωνα και τους 14 κατηγορούμενους, καθώς οι δικαστές αποφάνθηκαν πως σκάνδαλο και οικονομική ζημία δεν υπήρξαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βατοπαίδι: Χειροκροτούσαν, ΕΚΛΑΙΓΑΝ και φώναζαν Χριστός Ανέστη

Εννέα χρόνια μετά, μια υπόθεση πάνω στην οποία δομήθηκε ένα κλίμα άκρατης σκανδαλολογίας σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή και στελεχών της, κατέρρευσε στο ακροατήριο.

Οι δικαστές έγραψαν με εκκωφαντικό τρόπο τον επίλογο μιας υπόθεσης με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Και οι 14 κατηγορούμενοι, μοναχοί, κρατικοί λειτουργοί και συμβολαιογράφοι, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι από κάθε κατηγορία για την υπόθεση ανταλλαγής των εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα του δημοσίου.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, δάκρυα και επιφωνήματα χαράς:

«Χριστός Ανέστη! Άγιος ο Γέροντας Εφραίμ! Άξιος! Άξιος!» ακούστηκαν μεταξύ άλλων μετά την ανακοίνωση της.

«Ευχαριστούμε το Θεό και την Παναγία για την αισία έκβαση της υποθέσεως και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό» δήλωσε εξερχόμενος ο  Γέροντας Εφραίμ.

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε πως σκάνδαλο, όπως βαπτίστηκε απο τους πολιτικούς αντιπάλους του Κώστα Καραμανλή, δεν υπήρξε:

«Όλοι οι κατηγορούμενοι κηρύσσονται αθώοι λόγω ελλείψεως κυρίως  του υποκειμενικού στοιχείου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις λόγω έλλειψης στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων» αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

«Είναι μια ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης. Αποδείχτηκε ότι στήθηκε μια ολόκληρη σκευωρία, προκειμένου κάποιοι να επιδιώξουν πολιτικές σκοπιμότητες», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος των κατηγορουμένων.

Μεταξύ των αθωωθέντων είναι :

Ο ηγούμενος Εφραίμ

Ο μοναχός Αρσένιος

Η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη

Ο πατέρας της δικηγόρος Διονύσης Πελέκης,

Ο αδελφός της, επίσης δικηγόρος, Δημήτρης Πελέκης

Ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και ο διευθύνων σύμβουλος Κων/νος Γκράτσιος

«Με αυτό το αίσθημα δικαίωσης επιστρέφουμε ως οικογένεια στην κανονικότητα της ζωής που μας στέρησαν τόσο άδικα όλα αυτά τα χρόνια.Οι συκοφάντες και οι αρωγοί τους, ας αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους. Αν έχουν…» ήταν η ανακοίνωση της οικογένειας Πελέκη.

Το δικαστήριο ακολούθησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση η οποία ουσιαστικά είπε πως ζημία του δημοσίου δεν υπήρξε:

«Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι οι μοναχοί επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ ούτε αποδείχθηκε ότι είχαν δυνατότητα επιλογής ακινήτων. Ορισμένα από αυτά μάλιστα με τα ελαττώματα που είχαν όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά ζημίωσαν τη Μονή».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top