ΕΝΤΑΣΗ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μεταξύ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ και ΜΑΤ

Επιχείρησαν να μπουκάρουν στο δικαστικό μέγαρο

Ομάδα αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, με την ονομασία Δαμόκλειος Σπάθη, ακολουθεί τα ίχνη του Ρουβίκωνα: εισβάλλει σε κτήρια και προκαλεί φθορές. Το πρωί της Δευτέρας δημιουργήθηκε ένταση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν αστυνομικοί απώθησαν αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν οι αντιεξεουσιαστές που ήταν συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο προσπάθησαν να μπουν στο δικαστικό μέγαρο.

Οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την είσοδο και τους απομάκρυναν.

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η ομάδα «Δαμόκλειος Σπάθη» ανέλαβε την ευθύνη για τις φθορές στα γραφεία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού adecco, στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρούν ότι συμβάλλει στη διαμόρφωση των κακών συνθηκών εργασίας στη χώρα μας.

Η παρέμβαση έγινε στις 3 Μαρτίου. Στο βίντεο που έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο, τα μέλη της ομάδας μπαίνουν στα γραφεία και προκαλούν φθορές.

Ένας κουκουλοφόρος διώχνει τους υπαλλήλους από το χώρο, οι οποίοι, έντρομοι, απομακρύνονται. Στη συνέχεια, η ομάδα σπάει και ποδοπατάει ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο, βάφοντας με κόκκινη μπογιά, χρησιμοποιώντας πιστόλι βαφής, όλο το χώρο.

Η «Δαμόκλειος Σπάθη» φαίνεται ότι ακολουθεί τα χνάρια του Ρουβίκωνα. Έχει αναρτήσει βίντεο με τρεις ακόμη παρεμβάσεις στη συμπρωτεύουσα. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι χρησιμοποιεί σε όλες πιστόλι βαφής, χρωματίζοντας τους χώρους με κόκκινη ή μαύρη μπογιά.

Στις 26 Ιουνίου του 2016 προκάλεσαν φθορές και έβαψαν με μαύρη μπογιά το κτήριο του γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top