Μαθητές GENIUS από τη Μυτιλήνη κατασκεύασαν δορυφόρο-drone

Oνειρεύονται να νικήσουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

Μία ομάδα μαθητών από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης κατασκεύασε έναν δορυφόρο με δυνατότητες αυτόνομης πλοήγησης, για να πάρει μέρος στον ειδικό διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

Το CanSat είναι ένας πανευρωπαϊκός μαθητικός διαγωνισμός που έχει σκοπό τη δημιουργία ενός δορυφόρου, ο οποίος εκτοξεύεται με πύραυλο σε ύψος ενός χιλιομέτρου και μετρά την θερμοκρασία και την πίεση της ατμόσφαιρας. Η Ομάδα Icaromenippus Quadro, από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης ωστόσο, θα διαγωνιστεί φέτος επιχειρώντας κάτι πολύ πιο φιλόδοξο.

Οι συνηθισμένοι δορυφόροι επιστρέφουν στη γη με αλεξίπτωτο, όχι όμως και εκείνος των παιδιών από τη Μυτιλήνη, ο οποίος διαθέτει τέσσερεις έλικες και καθοδηγείται, όπως όλα τα drones, από το έδαφος.

Με τη βοήθεια του καθηγητή τους, Γιώργου Κοντέλη, οι μαθητές που φοιτούν στην πρώτη και στη δευτέρα Λυκείου ξεκίνησαν από το μηδέν και ονειρεύονται να νικήσουν στον ελληνικό προκριματικό του διαγωνισμού, για να ταξιδέψουν τον Ιούνιο στην Γερμανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top