ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: ΚΟΜΠΙΝΑ με "τσιμπημένα" κατά 70% τα εισιτήρια για την Ακρόπολη

Στο στόχαστρο του Υπουργείου πολιτισμού έχει μπει ιστοσελίδα του εξωτερικού

Στο στόχαστρο του Υπουργείου πολιτισμού έχει μπει ιστοσελίδα του εξωτερικού, καθώς πουλάει εισιτήρια για την Ακρόπολη προσαυξημένα κατά 7 ευρώ, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr.

Η γερμανική πλατφόρμα χρεώνει τα εισιτήρια 70% πάνω απ’ την κανονική τιμή της χειμερινής περιόδου. «Αγοράζοντας από εμάς» γράφει στην ιστοσελίδα της, «γλιτώνετε τις μεγάλες ουρές στην Ακρόπολη». Κάποιοι τουρίστες πείστηκαν, όμως όταν έφτασαν στην είσοδο συνειδητοποίησαν πως πλήρωσαν χαβιάρι για μια ανύπαρκτη παροχή.

Αν κάποιος πάει στα εκδοτήρια της Ακρόπολης για να ανέβει στον Ιερό βράχο θα πληρώσει 10 ευρώ, αν όμως αποφασίσει να κλείσει το εισιτήριο του νωρίτερα, με απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να μπει κατά λάθος στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπου το ίδιο εισιτήριο κοστίζει 17 ευρώ, αντί για 10.

Το χειμώνα δεν υπάρχει κίνηση ή μεγάλη ουρά στα εκδοτήρια και δυστυχώς οι ξένοι επισκέπτες δεν το ξέρουν. Όταν το μαθαίνουν αυτό, αναρωτιούνται: γιατί πληρώσαμε εφτά ευρώ παραπάνω;

Ο Μάρκους μας εξηγεί πως περιπλανήθηκε από την εν λόγω ιστοσελίδα σε ταξίδι του στο Παρίσι και αντί για 17 ευρώ, πλήρωσε για τον πύργο του Άιφελ εισιτήριο 55 ευρώ! «Είναι απάτη» λέει ο ίδιος.

Η νομική υπηρεσία του υπουργείου πολιτισμού ερευνά την υπόθεση και διευκρινίζει πως όσοι επισκέπτες αγοράζουν εισιτήρια από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, δεν εξασφαλίζουν καμία προτεραιότητα στις εισόδους της Ακρόπολης.

Να τονίσουμε πως η μεταπώληση εισιτηρίων με προσφορά επιπλέον υπηρεσιών δεν απαγορεύεται, αρκεί οι μεταπωλητές να κοστολογούν τις υπηρεσίες αυτές χωρίς να αισχροκερδούν και να παραπλανούν το κοινό.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top