Γιγαντιαία επιχείρηση για την ανάσυρση του άτυχου χειριστή γερανού-Έπεσε σε βάθος 30 μέτρων στο μετρό Θεσσαλονίκης

Ανετράπη ο γερανός με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, όταν ανετράπη γερανός με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 50χρονος χειριστής του.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου χειριστή του μετρό.

"Ειδοποιηθήκαμε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοτάξιο του μετρό Μεταμορφώσεως με Πόντου στην Καλαμαριά. Φτάσαμε αμέσως με 3 διασωστικά οχήματα με 12 άνδρες και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αναποδογυρισμένος γερανός σε ύψους 15 μέτρων,  ο οποίος στέκεται  σε δύο δοκούς με το κουβούκλιο γυρισμένο προς τα κάτω και υπάρχει ο χειριστής που είναι μέσα, ο οποίος πιθανόν να μην είναι εν ζωή.

Αυτή την στιγμή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Περιμένουμε να έρθει ένα γερανός μεγάλος, για να μπορέσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια. Aυτό που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να δέσουμε όσο μπορούσαμε τον άνθρωπο για να μην φύγει προς τα κάτω", τόνισε σε δηλώσεις του, ο διοικητής του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αντιπύραρχος, Δημήτριος Καρασαββίδης.

Συνάδελφός του νεκρού χειριστή, που ήταν μπροστά στο τραγικό συμβάν αποκάλυψε αποκλειστικά στο STAR ότι είχε πει στον 50χρονο να ανέβει εκείνος στον γερανό, αλλά ο άτυχος άνδρας αρνήθηκε και ήθελε μόνος του να σηκώσει ένα άλλο γερανοφόρο που ήταν στο δεύτερο επίπεδο κάτω από την γη. Ξαφνικά, έχασε ισορροπία, το κουβούκλιο ανετράπη και καταπλακώθηκε.

Μάλιστα λίγο πριν συμβεί αυτό, πρόλαβε να φωνάξει στον συνάδελφό του να απομακρυνθεί, γιατί αλλιώς πιθανότατα να είχαμε και δεύτερο νεκρό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top