Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πολλαπλασιαστής της ισχύος της χώρας»

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να προκληθεί ένταση στην περιοχή», υπογράμμισε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Για την προκλητικότητα στο Αιγαίο και την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στην εκπομπή «Αρετή και Τόλμη» της ΕΡΤ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν με σύνεση και ψυχραιμία τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή μας» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Χαρακτηρίζοντας την περιοχή μας ως το πιο «θερμό» σημείο του πλανήτη, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες- όπως η Λιβύη, η Συρία και η Τουρκία- ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και ειρήνης».

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να προκληθεί ένταση στην περιοχή», υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και επεσήμανε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αξιοποιούν τις υφιστάμενες δυνατότητές τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, βελτιώνονται και αναδιοργανώνονται με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα. Παράλληλα με τις δυνατότητες τους λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας».

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του «πολύ σοβαρού» προβλήματος των προσφυγικών ροών, μέσα από τη δημιουργία των δομών φιλοξενίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top