Καταστηματάρχες στέλνουν μήνυμα στους επίδοξους ληστές... βάζοντας άδειες ταμειακές στο πάτωμα!

Καταστηματάρχες και κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή

Τις άδειες ταμειακές μηχανές αφήνουν στις βιτρίνες όταν κλείνουν τα μαγαζιά τους οι καταστηματάρχες της Θησέως στην Καλλιθέα στέλνοντας μήνυμα στους επίδοξους ληστές ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Οι αλλεπάλληλες ληστείες στην περιοχή οδήγησαν σε αυτή την απεγνωσμένη κίνηση. Ο κίνδυνος όμως παραμονεύει και όταν τα καταστήματα είναι ανοιχτά. Στόχος όμως σε αυτή την περίπτωση είναι οι πελάτες.

Η Ηλέκτρα Γεωργιάδου είδε το κατάστημα της ανοιγμένο από κλέφτες τρεις φορές. Εμπνεύστηκε την ιδέα της άδειας ταμειακής μηχανής στη βιτρίνα την τελευταία φορά που αναγκάστηκε να μείνει μέσα στο σπασμένο μαγαζί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να φυλάξει τα εμπορεύματα της αφού οι ληστές είχαν σπάσει την πόρτα.

«Αυτοπροστατευόμαστε. Μας έχουν σπάσει το μαγαζί δυο τρεις φορές και για να βρούμε λύση αφήνουμε σήμα ότι δεν υπάρχουν χρήματα αφήνοντας την ταμειακή μηχανή έτσι ακριβώς…» εξηγεί η ίδια.

Μπορεί η Θησέως στην Καλλιθέα να είναι από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής ωστόσο, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, δεν υπάρχει αστυνόμευση.

«Αστυνόμευση δεν υπάρχει καθόλου. Ούτε μια περιπολία... Έχουν πάρει κολιέ από γυναίκες... αυτοπροστατευόμαστε...Δεν τολμάμε να αφήσουμε ούτε το τηλέφωνο μας. Άφησα προχτές το τηλέφωνο μου κι έτρεχα να το πάρω μη μου σπάσουν το μαγαζί και το πάρουν» προσθέτει η κα Γεωργιάδου.

«Δεν υπάρχει αστυνόμευση. Έχουμε γίνει Σικάγο. Πριν 10 μέρες άνοιξαν το πιο πάνω περίπτερο. Εμάς μας άνοιξαν πέντε φορές» περιγράφει ιδιοκτήτης περιπτέρου.

Κίνδυνος κλοπών ακόμα και τις ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ακόμα και τις ώρες όμως που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ο κίνδυνος κλοπών είναι υπαρκτός. Οι πελάτες αποτελούν στόχους αετονύχηδων την ώρα που κάνουν τα ψώνια τους.

«Ήμουν μέσα στο μαγαζί είχα το νου μου στην τσάντα μου, την είχα αφήσει πάνω στον πάγκο...δοκίμαζα μια μπλούζα» εξηγεί γυναίκα που έπεσε θύμα ληστείας.

Στις δύσκολες εποχές τις κρίσης οι καταστηματάρχες βλέπουν τους κόπους και τις οικονομίες τους να εξανεμίζονται θεωρώντας ότι είναι απροστάτευτοι στο έλεος των ληστών.

«Μετά από τρία χρόνια ανεργίας τα εναπόθεσα όλα και με έχουν κλέψει... όλα ρημαδιό...» λέει ο περιπτεράς.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top