Συγκλονιστικά τα λόγια του Ιαβέρη στο Star! «Να σκεφτόμαστε τις αγκαλιές που μας περιμένουν πριν πιάσουμε το τιμόνι»

"Δεν είμαστε σκουπίδια, οι οικογένειες μας δεν μας θέλουν νεκρούς, ούτε ζόμπι" είπε με αφορμή την τραγωδία στην Αθηνών-Λαμίας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο Τάσος Μαρκουϊζος, ο γνωστός σε όλους Ιαβέρης, ο οποίος προσπαθεί εδώ και χρόνια να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς, ώστε να γίνονται όσο το δυνατό λιγότερα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους .

Μιλώντας στην Μάρα Ζαχαρέα για την τραγωδία με την Πόρσε στη Θήβα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ο Ιαβέρης εκτίμησε ότι «το αυτοκίνητο του Γιώργου Βακάκη κινούνταν πολύ γρήγορα, κάτι απρόοπτο συνέβη, και χάθηκε ο έλεγχος …. Το διαβολικό είναι πως χώρεσε να περάσει στο υπαίθριο παρκινγκ».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ειδικά στην Ελλάδα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κάθε δεύτερο χρόνο, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε να αλλάζουμε λάστιχα.

«Η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η γέννηση του παιδιού του. Ακόμη πιο ευτυχισμένη στιγμή από αυτή, είναι η γέννηση του εγγονού του, έχεις διπλάσια χαρά! Το τραγικότερο όλων είναι να χάσεις τα παιδιά σου… Αυτό που συνέβη δηλαδή στην Πτολεμαΐδα», είπε συγκινημένος ο Ιαβέρης, επαναλαμβάνοντας ότι στην Ελλάδα μας λείπει η  παιδεία.

«Συντελείται μια γενοκτονία. Οι άνθρωποι που έφυγαν, τα 23χρονα παιδιά δεν πρόλαβαν να γίνουν γονείς. Δεν θα υπάρξουν απόγονοι, και αυτό σημαίνει μείωση πληθυσμού. Σε ένα χρόνο έχουμε… 1800 θύματα. Κάθε μέρα πέντε οικογένειες μπαίνουν σε διαδικασία απόγνωσης, θρηνώντας νεκρούς, ενώ άλλες 20 οικογένειες μπαίνουν κάθε μέρα σε διαδικασία απόγνωσης, γιατί βλέπουν τους δικούς τους ανθρώπους να μένουν ανάπηρους, καλωδιωμένους, διασωληνωμένους σαν ζόμπι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Σε κάθε 100 νεκρούς στην Ελλάδα, οι 87 είναι θύματα πόλεως, με ταχύτητες κάτω από 40 χλμ την ώρα. Για μένα η υπερβολική ταχύτητα είναι τα 50 χλμ, τα 30 χλμ, τα 40 χλμ …. και όχι η μια φορά με τα 200 χλμ που σκοτώθηκαν οι άνθρωποι στη Λαμία», εξήγησε.

«Δεν σκοτώνει η ταχύτητα, σκοτώνει η ανοησία, η βλακεία, η υπερβολική απερισκεψία», τόνισε ο Τάσος Μαρκουϊζος, κατηγορώντας την πολιτεία για την αρχική πρόθεση της να μειώσει τα πρόστιμα του ΚΟΚ. «Η πολιτεία με αυτή την κίνηση προσπαθεί να πει στον πολίτη, ότι "πουλά" το θάνατο των παιδιών του φθηνά! Κανονικά θα έπρεπε να ουρλιάξει ο κόσμος με τα χαμηλά πρόστιμα και όχι να χαίρεται» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως οι κηδείες και όχι οι εικόνες της σύγκρουσης σοκάρουν τον κόσμο.

«Στο εξωτερικό, οι Σουηδοί, οι Φιλανδοί που σέβονται την ανθρώπινη ζωή δείχνουν σποτάκια με θύματα τροχαίων, δείχνουν την απόγνωση», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους οδηγούς να σκεφτούν πως «δεν είμαστε σκουπίδια, αλλά κάτι σπουδαίο».

«Έχουμε παιδιά, έχουμε ανθρώπους που μας λατρεύουν… Κάθε πρωί που φεύγουμε από το σπίτι, πριν κλείσουμε την πόρτα του σπιτιού να κοντοσταθούμε και να σκεφτούμε πόσες αγκαλιές μας περιμένουν το απόγευμα», κατέληξε ο Ιαβέρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top