ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΗ η αδελφή της Φαίης! «Με εκβίαζε με βίντεο ερωτικής μας συνεύρεσης»

«Να τιμωρηθώ μόνο γι’ αυτό που έκανα»

ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΗ η αδελφή της Φαίης

Μετανιωμένη για τη στάση που κράτησε το διάστημα μετά από τη φριχτή δολοφονία της αδελφής της, Φαίης, από τον Βαγγέλη Στεφανάκη στη Νέα Μάκρη, τον Απρίλιο του 2013 εμφανίζεται η Μαρία Eλένη Μπλάχα, μιλώντας στην Real News.

Μέσω του δικηγόρου της, Θανάση Πλεύρη, δήλωσε στην εφημερίδα ότι αυτό που θέλει είναι να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε κι όχι γι’ αυτό που την έχει καταδικάσει η κοινή γνώμη, ότι δηλαδή είχε συμμετοχή στο θάνατο της αδελφής της.

Παραδέχεται μάλιστα ότι το λάθος της ήταν η πρώτη κατάθεσή της στην αστυνομία, για την οποία έχει μετανιώσει, καθώς προσπάθησε να καλύψει τον Στεφανάκη, τον σύντροφο της αδελφής της, με τον οποίο κι εκείνη είχε για ένα διάστημα δεσμό, που χτύπησε μέχρι θανάτου την άτυχη Φαίη.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της πρωτόδικης δίκης, κατά την οποία η Μαρία Ελένη Μπλάχα καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή για το αδίκημα της ψευδορκίας, ο Στεφανάκης την εκβίαζε για να τον καλύψει.

«Μου είπε να πω ψέματα. Αρνήθηκα και φοβόμουν πάρα πολύ. Ήμουν σε κατάσταση πανικού και τρόμου. Με πίεζε να αποκρύψω το γεγονός της κακοποίησης. Την είδα μόλις την ανέβασαν στο δωμάτιο χτυπημένη στο πρόσωπο, στο αριστερό μάτι, είχε αίμα στα χείλη και στα χέρια, φορούσε κολάρο. Μετά μου είπε ο Στεφανάκης να πω ψέματα. Μου έλεγε ότι αν τον καρφώσω στην αστυνομία θα κάνει κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς, ότι θα με διασύρει. Με τον κατηγορούμενο είχαμε μια πολύ σύντομη ερωτική σχέση τον Φεβρουάριο του 2013, διάρκειας μιας εβδομάδας. Μου έλεγε ότι είχε ένα βίντεο που θα δημοσιοποιούσε, μια συνεύρεσή μας. Δεν ήμουν σε κατάσταση που θα μπορούσα να σκεφτώ καθαρά. Ο κυρίαρχος τρόμος ήταν οι απειλές προς την οικογένειά μου. Ένας άνθρωπος που είχε κάνει τέτοιο κακό στην αδελφή μου, θα μπορούσε να προξενήσει πάλι κακό. Στην αστυνομία φοβόμουν. Ο πρώην σύζυγός μου έλεγε να πω την αλήθεια. Εγώ δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω και να μην είχαμε γνωρίσει τον κατηγορούμενο, ούτε εγώ, ούτε η αδελφή μου. Έχω μετανιώσει, όμως ο τρόμος δε με άφηνε να έχω τον έλεγχο. Συμφωνήσαμε να πούμε μια ιστορία ότι η αδελφή μου βρέθηκε στο χώρο του σπιτιού μας λιπόθυμη και ότι τη μεταφέραμε στο νοσοκομείο. Δεν ήθελα να προστατέψω κάποιον, ήθελα να πατήσω ένα κουμπί και να μην είχε συμβεί αυτό το πράγμα», είχε καταθέσει η Μαρία Ελένη.

Τέσσερα χρόνια μετά η οικογένεια έχει διαλυθεί. Η μητέρα πέθανε, μην μπορώντας να αντέξει τον πόνο του χαμού του παιδιού της, η Μαρία Ελένη δεν έχει καμία επαφή με τον πατέρα της και ζει πλέον στη Θεσσαλονίκη.

Σοκ όμως προκαλεί το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης που φέρνει στο φως η Real News για την καταδίκη και την κάθειρξη του Στεφανάκη.

Κατά του δικαστές, ο κατηγορούμενος ήταν συνηθισμένος να προκαλεί φόβο στις γυναίκες και έδρασε σαν επαγγελματίας αθλητής πολεμικών τεχνών για να συνετίσει τη Φαίη που τόλμησε να αλλάξει τους ρόλους τους σαν ζευγάρι και να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του.

Εκμεταλλεύτηκε όχι μόνο τις τεχνικές πολεμικών τεχνών που γνώριζε, αλλά και την υπέρτερή του σωματική ρώμη, καθώς πρόκειται για έναν άνδρα 1,85 ύψους και βάρους 90 κιλών, ενώ η Φαίη ήταν μια γυναίκα 1,70 ύψους και 50 κιλών.

Κατά το δικαστήριο μάλιστα την ώρα της επίθεσης στη Φαίη βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ γνώριζε ότι με αυτό το είδος και τον αριθμό των χτυπημάτων, την τεχνική τους και την κατεύθυνσή τους στο κεφάλι της άτυχης κοπέλας μπορούσε να τη σκοτώσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top