Τι θα συμβεί αν ο Ερντογάν κερδίσει το δημοψήφισμα; Ο Φίλης μιλά στο STAR για το ΚΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

"Οι κομάντος βρέθηκαν στην χώρα μας την πιο λάθος στιγμή" τόνισε σχολιάζοντας τις εξελίξεις

Η υπόθεση των δυο κομάντος, που φέρονται να σχεδίαζαν την δολοφονία του Ερντογάν και συνελήφθησαν στον Έβρο, ζητώντας άσυλο στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  με την Μάρα Ζαχαρέα.

Οι επιλοχίες Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρικ της επίλεκτης δύναμης SAT («Μπορντό Μπερελί»), μπήκαν με τα πόδια από τον Έβρο στις 15 Φεβρουαρίου. Δυο ημέρες αργότερα, εμφανίστηκαν με δικηγόρο στην Ορεστιάδα. Αν και αρχικά δήλωναν ηλεκτρολόγοι, πλέον φέρονται να είναι «επικηρυγμένοι» από την Άγκυρα λόγω του ρόλου τους στην απόπειρα δολοφονίας Ερντογάν, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης, ανέλυσε τι σημαίνει για την Ελλάδα αλλά για τις σχέσεις της με την Τουρκία, η κατάσταση που έχει πλέον δημιουργηθεί.

«Οι κομάντος βρέθηκαν στην χώρα μας την πιο λάθος στιγμή… Είμαστε ήδη σε μια πολύ τεταμένη κατάσταση, έχουμε 50 ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα της Τουρκίας και πολλές εβδομάδες μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου των στρατιωτικών», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Στο ερώτημα «αν η υπόθεση των δύο έχει αναλογίες με την υπόθεση των 8;», ο κύριος Φίλης έκανε λόγο για νομικό ζήτημα. Όπως είπε «όλοι αιτούνται ασύλου στην χώρα μας», ωστόσο υπογράμμισε πως οι δύο κομάντος, αν όντως ήθελαν να εξοντώσουν τον Ερντογάν, τότε αυτόματα η υπόθεση  τους παίρνει άλλη βαρύτητα.

Ο κύριος Φίλης εκτίμησε ότι αν ο Ερντογάν κερδίσει το δημοψήφισμα και πάρει στα χέρια του υπερεξουσίες, «ή θα ηρεμήσει, θα δει τα πράγματα διαφορετικά, και θα έχει κατοχυρώσει την μακροημέρευση του στην εξουσία με τους δικούς του όρους, δίνοντας χρόνο και αναπνοή στις σχέσεις του με τις άλλες χώρες ή... θα θεωρήσει τη νίκη του επιστέγασμα της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί σε διάφορα μέτωπα, και τότε η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top