Θα μας ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ οι Τούρκοι-Ενοχλήθηκαν από την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ στις Οινούσσες!

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να χρησιμοποιήσουν video του Star με τον Αλκιβιάδη Στεφανή για την προπαγάνδα τους - ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 24-02-2017 14:13

Θα μας ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ οι Τούρκοι

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ των προκλήσεων και της ασύλληπτης προπαγάνδας από την πλευρά της Τουρκίας, οι οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε πεδίο αντιπαράθεσης.

Για «διάπραξη εγκλήματος τρομοκρατίας» κατηγορεί Τούρκος απόστρατος συνταγματάρχης τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ επειδή όπως υποστηρίζει «παρέδωσαν 18 νησιά του Αιγαίου στον ελληνικό στρατό».

Οι δηλώσεις έγιναν στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Σοζτζού» η οποία εμφανίζεται ενοχλημένη με την επίσκεψη του Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή στις Οινούσσες την περασμένη Κυριακή, όπου έβγαλε φωτογραφίες, «σε ένα από τα 18 νησιά του Αιγαίου που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα», όπως αναφέρεται. 

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

«Ο Στεφανής, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο, πήγε στις Οινούσσες (Koyu Adası, στα τουρκικά) και κάτω από την ελληνική σημαία έβγαλε φωτογραφία με τους κατοχικούς στρατιώτες. Επιθεωρώντας τους Έλληνες στρατιώτες στο “τουρκικό νησί”, ο Στεφανής έβγαλε φωτογραφία με τους Έλληνες κομάντος κι έπειτα ανέβασε τη φωτογραφία στην επίσημη ιστοσελίδα του αρχηγείου του Στρατού Ξηράς», αναφέρει η εφημερίδα «Σοζτζού».

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το νησί αυτό παρόλο που βρίσκεται 6 μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, δεν παραχωρήθηκε σε κάποιον με τη συνθήκη της Λωζάνης. Στη συνέχεια αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με τις οποίες «130 νησιά και βραχονησίδες είναι χωρίς ταυτότητα και δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκουν». 

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απόστρατος συνταγματάρχης, Ουμίτ Γιαλίμ, απέρριψε τη θέση Γιλντιρίμ ότι τα 130 νησιά δεν έχουν ταυτότητα και δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκουν.Υποστηρίζει ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικοτητα και πως «και το νησί Οινούσες και τα άλλα νησιά στο Αιγάιο που είναι υπό κατοχή είναι τουρκικά».

Ο Γιαλίν είπε ακόμη ότι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν με ποια δικαιολογία παρέδωσαν τα 18 τουρκικά νησία και την μια τουρκική βραχονησίδα στον ελληνικό στρατό. Πρόσθεσε ότι ενόσω τα τουρκικά νησιά παραδίδονται στον ελληνικό στρατό διαπράττεται έγκλημα προδοσίας της πατρίδας και τρομοκρατίας:

«Ο Ερντογάν και ο Γιλντιρίμ που έχουν διαπράξει έγκλημα τρομοκρατίας δεν έχουν δικαίωμα να παρουσιάζουν τους συμπολίτες μας που θα ψηφίσουν ‘όχι’ ως ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ: «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ»

«Ο ελληνικός στρατός έχει ξεπεράσει τα όρια» γράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το δημοσίευμα της «Σοζτζού».

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προβάλλουν βίντεο που έπαιξε το Star και σχολιάζουν ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής πήγε και φωτογραφήθηκε στις Οινούσσες ικανοποιώντας το… εγώ του. 
 

ΤΟ VIDEO ΤΟΥ STAR ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ SonDakika


Yunan Komutan Haddini Aştı! İşgal Edilen Türk... από haberler

Της ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννας Ανδρέου

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top