Θρασύτατοι οι νεαροί που επιτέθηκαν στον καθηγητή Συρίγο! «Θα σου κάνουμε τη ζωή μαύρη», του είπαν

Σήμερα δικάζεται ο νεαρός που ακινητοποίησε ο καθηγητής

 «Θα σου κάνουμε τη ζωή μαύρη», είπαν στο Συρίγο

«Ηρέμησε, γλίστρησες κι έπεσες», αυτά μεταξύ άλλων φέρεται να είπε στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελο Συρίγο ο ένας από τους δράστες του ξυλοδαρμού του το μεσημέρι της 15ης Φεβρουαρίου, ο οποίος δικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με αρκετές κατηγορίες, ανάμεσά τους και η πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης, μετά τη λήξη του επεισοδίου και μέχρι τη σύλληψή του από την αστυνομία απείλησε τον κ. Συρίγο, λέγοντάς του:

«Εσύ δεν είσαι ο Συρίγος ο χρυσαυγίτης; Φύγε, κοπάνα την. Γλίστρησες κι έπεσες. Δε σε χτύπησε κανένας. Θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή. Δε θα ξαναπατήσεις στο Πανεπιστήμιο».

Όλα έγιναν στις 13:15 της 15ης Φεβρουαρίου στο προαύλιο του Παντείου, όταν ο 51χρονος καθηγητής έκανε παρατήρηση σε νεαρό που με μαύρο σπρέι έγραφε στον εξωτερικό τοίχο του παλιού κτιρίου του Παντείου το σύνθημα «Έλεγχος, πειθάρχηση, αόρατη εργασία».

Ο νεαρός και δύο ακόμα άτομα αντέδρασαν βίαια, προσπάθησαν να βάψουν με σπρέι το παντελόνι του κ. Συρίγου και στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν στο σώμα και στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον.

«Όπως έπεφτα, παρέσυρα μαζί μου έναν από αυτούς, εκείνον με τα σκουλαρίκια. Η επίθεση κράτησε 30 δευτερόλεπτα. Οι δύο νεαροί αποχώρησαν με μηχανάκι. Εγώ κατάφερα και συγκράτησα τον τρίτο νεαρό και με τη βοήθεια φοιτητών μου τον απομονώσαμε για να μη διαφύγει», είπε ο καθηγητής.

Ο 24χρονος συνελήφθη από την Κρατική και ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας. Το βράδυ της ίδιας μέρας μάλιστα ο νεαρός μέσω του συνηγόρου του υπέβαλε μήνυση εναντίον του Α. Συρίγου, με συνέπεια να συλληφθεί προσωρινά και να αφεθεί μετά ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες συγκράτησαν την πινακίδα από το μηχανάκι, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε 26χρονο, που κατηγορείται επίσης για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top