Στο τέρμα οι προκλήσεις των Τούρκων ενόψει δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου

Ο Τούρκος δημοσιογράφος που κατέβασε τη σημαία στα Ίμια ζητά να έρθει στην Ελλάδα

Το τερμάτισαν οι Τούρκοι ή όχι ακόμη; Κι αν όχι, πού μπορούν να φτάσουν; Αυτό αναρωτιούνται στην Αθήνα παρατηρώντας τις τουρκικές προκλήσεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Από απειλές θερμών επεισοδίων, όπως προχθές στο Φαρμακονήσι, έως εμπρηστικές δηλώσεις.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής απο τη Χιο έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Ο ελληνικός στρατός είναι δυνατός, είναι ισχυρός. Δεν είναι σε κρίση διότι το προσωπικό μας είναι ισχυρό. Κάθε μέρα υπερβάλλει εαυτόν. Κάθε μέρα υπερασπίζει τις Θερμοπύλες».

Ο Τούρκος βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουσταφά Ακαϊντίν ξεπέρασε κάθε όριο.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αϋντινλίκ ζήτησε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- να καταλάβει η Τουρκία τα 17 ελληνικά νησάκια και βραχονησίδες, στα οποία η χώρα μας -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Αγκυρα- έχει στείλει στρατιώτες. Μάλιστα επιτίθεται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυριζόμενος -κρατηθείτε...- ότι ουσιαστικά έχει χαρίσει τα μικρά αυτά νησιά στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα εκτιμούν ότι ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου που προωθεί ο Ερντογάν, με σκοπό να αποκτήσει υπερεξουσίες, οι πολιτικές δυνάμεις της γείτονος, συναγωνίζονται σε ακρότητες… Αν επικρατήσει το ΝΑΙ, ο Τούρκος  πρόεδρος θα μπορεί, όποτε του κάνει κέφι, να διορίζει υπουργούς, να κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και να διαλύει τη βουλή.

Αυτή την περίοδο διάλεξε να κάνει την επανεμφάνισή του -τυχαίο άραγε;- ο Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος το 1996 είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα Ιμια, αναρτώντας την τουρκική. Σε δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα», τώρα, μετά από 20 χρόνια, κάνει λόγο για αστείο. Ένα αστείο όμως που είχε ως συνέπεια τρεις Έλληνες στρατιωτικοί να χάσουν τη ζωή τους…

«Πραγματικά αισθάνομαι άσχημα και το έχω μετανιώσει» ανέφερε ο πρώην Τούρκος δημοσιογράφος Τζεσούρ Σερτ.

Μπροστά στις απανωτές αυτές αντιδράσεις, οι επιτελείς στο ελληνικό Πεντάγωνο, διατηρούν απόλυτη ψυχραιμία. Ταυτόχρονα όμως οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Ενώ με δύσκολες ασκήσεις επιβίωσης, ακόμη και μέσα στα χιόνια, προσπαθούν να διατηρήσουν υψηλό το φρόνημα των Ελλήνων στρατευμένων.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top