Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μόνο με τη συνταγματική αναθεώρηση

Γνωμοδότησε η διοικητική ολομέλεια των Εισαγγελικών λειτουργών του Αρείου Πάγου

Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μόνο με τη συνταγματική

Μόνο στο πλαίσιο συνταγματικής αναθεώρησης μπορεί να τεθεί θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων, γνωμοδότησε ομόφωνα η διοικητική ολομέλεια των Εισαγγελικών λειτουργών του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr. Δηλαδή, οι εισαγγελικοί λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψαν ομόφωνα την άποψη πως αύξηση των ορίων μπορεί να γίνει και τώρα (π.χ με νομοθετική ρύθμιση)  που είχε εκφραστεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία είχε θέσει το θέμα. Στην ολομέλεια συμμετείχαν 12 εισαγγελικοί λειτουργοί επί  συνόλου 17 που υπηρετούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, "η ολομέλεια ομόφωνα εκφράζει την άποψη ότι τυχόν αύξηση των ορίων ηλικίας των δικαστικών λειτουργών μπορεί να γίνει στα πλαίσια αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος, κατ’ άρθρο 110 αυτού, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και το άρθρο 88 παρ’ 5 του ισχύοντος συντάγματος".

 

Ισοπαλία

 

Σε ψηφοφορία, επίσης, τέθηκαν δυο ερωτήματα για τα οποία υπήρξε ισοψηφία 6-6. Συγκεκριμένα, με δεδομένη την ομόφωνη απόφαση των ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών που απέρριψαν το ενδεχόμενο ρύθμισης στον παρόντα χρόνο ζητήθηκε η άποψή τους αν στα πλαίσια συνταγματικής αναθεώρησης πρέπει να αυξηθούν ή όχι τα όρια ηλικίας.

Σε αυτή την περίπτωση, έξι εισαγγελικοί λειτουργοί ψήφισαν ότι στο πλαίσιο - πάντα- επικείμενης αναθεώρησης και όχι τώρα, πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας των δικαστικών, ενώ άλλοι έξι τοποθετήθηκαν ότι το θέμα αυτό τώρα είναι άκαιρο και θα εκφέρουν γνώμη όταν υφίσταται η αναθεωρητική λειτουργία της βουλής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top