Μετά την ΓΚΑΦΑ ο ΕΟΠΥΥ παίρνει πίσω την προϋπόθεση του «προσδόκιμου ζωής» για τη χορήγηση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού

Ο ΕΟΠΥΥ παίρνει πίσω την προϋπόθεση του «προσδόκιμου ζωής

Και ο άγιος φοβέρα θέλει, λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο, αφού μετά τη θύελλα που ξέσπασε για το έγγραφο με το οποίο ζητείται βεβαίωση του προσδόκιμου ζωής των καρκινοπαθών για να τους χορηγηθούν τα φάρμακά τους.

«Έχοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία για τους ογκολογικούς ασθενείς, θα προχωρήσουμε στην αναδιαμόρφωση του συγκεκριμένου τύπου γνωμάτευσης. Θα αναπροσαρμόσουμε τη βεβαίωση που ζητάμε για τους καρκινοπαθείς», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΙΣΑ, στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.

Τότε μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ είχε δηλώσει ότι «πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων (ογκολογικά κα.) Η Ιατρική Κοινότητα έχει αποφανθεί και έχει αποδεχτεί τη διαδικασία χορήγησης ειδικών φαρμάκων όπως το συγκεκριμένο σκεύασμα».

Ευτυχώς όμως, οι υπεύθυνοι έδειξαν μετά το σάλο που προκλήθηκε ότι έχουν λίγη… τσίπα και επιτέλους θα προχωρήσουν στην αναδιαμόρφωση του συγκεκριμένου εγγράφου, που ζητούσε από τους γιατρούς να παίξουν το ρόλο του… Θεού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top