Για Θεσσαλονίκη-Αθήνα όλοι οι δρόμοι γράφουνε ΜΠΛΟΚΑ! ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Έβγαλε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες - Κλείνουν τα τελωνεία - Μπλοκάρουν τα λιμάνια- Σαπίζουν τα προϊόντα! -Πρώτη ανάρτηση: 05-02-2017 17:49

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες που ενισχύουν τα μπλόκα και εντείνουν τους αποκλεισμούς δρόμων.

Το μεσημέρι της Κυριακής έκλεισαν για δυο ώρες τα Τέμπη, ενώ ταλαιπωρία τραβούν οι οδηγοί στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Στο πλευρό των αγροτών στα Τέμπη ήταν και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των αγροτικών κονιοποιήσεων είναι η Τρίτη, καθώς έχει οριστεί η Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια.

Κλειστό παραμένει το τελωνείο των Ευζώνων, ενώ το Σάββατο οι αγρότες έκλεισαν αιφνιδιαστικά για μια ώρα και τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη. Ο αποκλεισμός μπλοκάρει και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς 140.000 τόνοι μεταλλευμάτων που βρίσκονται στις αποθήκες με προορισμό τα Σκόπια δεν μπορούν να μεταφερθούν.

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ μετά το τελωνείο των Ευζώνων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει και το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ορισμένοι αγρότες στην Καστοριά παρέδωσαν ήδη τα κλειδιά των τρακτέρ τους στην εφορία, καθώς δεν έχουν να πληρώσουν.

Αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους είναι οι αγρότες στο μπλόκο του Κιάτου. Το βράδυ του Σαββάτου μπήκαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Κορίνθου-Άργους για δυο ώρες προχώρησαν την Κυριακή και οι αγρότες στην Αργολίδα που αύριο Δευτέρα θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην περιοχή τους με επιπλέον μπλόκα και αποκλεισμούς δρόμων.

Γολγοθάς για τους οδηγούς θα είναι οι μετακινήσεις στις εθνικές οδούς και την ερχόμενη εβδομάδα

Αύριο Δευτέρα κλειστή θα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλατυκάμπου από τους αγρότες των Τεμπών.Από παρακαμπτήριες οδούς θα γίνεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Αθηνών στο ύψος της Νίκαιας που έχει κλείσει επ’ αόριστον  από τους αγρότες Η εθνική οδός Κορίνθου Πατρών θα κλείσει στο Κιάτο από τις πέντε ως και τις επτά το βράδυ.Και στο Αίγιο θα κλείσει η εθνική οδός από τις 18:30 ως και τις 21:30..

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (Aθηνών - Θεσσαλονίκης)

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος της Νίκαιας, του Πλατυκάμπου και των Τεμπών Λάρισας, σήμερα Κυριακή (05-02-2017) από ώρα 16.08΄ αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.:

α. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) μέχρι τη διασταύρωση Κιλελέρ (χ/θ 329+400), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

β. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+400) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου (χ/θ 360+200), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

γ. από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+500) μέχρι τη διασταύρωση Στομίου ( χ/θ 390+300) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, εξακολουθεί να ισχύει :

α. στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] μέχρι τη διασταύρωση Κιλελέρ [Χ/Θ 329+400], στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

β. στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+400] μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου [Χ/Θ 360+200], στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000] προς την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας -Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000].

2. Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της αερογέφυρας και στη συνέχεια μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000]

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+400] προς την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+500] είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου [360+200].

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2410 -683168, 2410-683169, 2410-741253.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top