Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και το δόγμα του Σου Τζουν!

Τι κρύβεται πίσω από το σίριαλ των «νέων επεισοδίων» στα τουρκικά ΜΜΕ

Κλίμα έντασης εξακολουθούν να  συντηρούν οι Τούρκοι με την Ελλάδα τόσο με δηλώσεις αλλά και δημοσιεύματα.

Το Σάββατο, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η εφημερίδα Milliyet, ανέφερε πως τουρκική τορπιλάκατος πέρασε 20 μέτρα από τα Ίμια, και δεν υπήρξε ελληνική αντίδραση, ενώ η Hurriyet έγραψε ότι είχε προηγηθεί ανάλογο επεισόδιο στην Καλόλυμνο, γεγονός που διέψευσαν οι έλληνες στρατιωτικοί.

«Οι Τούρκοι ακολουθούν το δόγμα του Σου Τζουν, τη χρήση απειλής βίας και αν ο αντίπαλος τους φοβάται υποχωρεί,  και αυτοί κερδίζουν. Αυτό το καθεστώς θα πρέπει μέσα από την πολιτική διπλωματία να τελειώσει» δήλωσε στο Star, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Αλέξανδρος Κόντος.

Μέσα σε μια εβδομάδα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με όλη την ηγεσία έκανε... κρουαζιέρα στα Ίμια, ποζάροντας μπροστά στο φωτογραφικό φακό ,τουρκικά μαχητικά καθημερινά παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και ο τούρκος υπουργός εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβίασε την συνθήκη του Παρισιού για τις ασκήσεις αλεξιπτωτιστών στην Κω ,γιατί το νησί είναι αποστρατικοποιημένο .

Η απόφαση του Αρειού Πάγου να μην εκδώσει τους 8 τούρκους έκανε πυρ και  μανία τον Ερντογάν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο δεν έχουν ταυτότητα!

«Δεν είναι δυνατό να ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Όταν οι Έλληνες απέσυραν την μεραρχία από την Κύπρο, οι  Τούρκοι μπήκαν και πήραν το μισό νησί! Τι προσπαθούν, να αφήσουμε τους νησιώτες Έλληνες χωρίς ασφάλεια;», πρόσθεσε ο κ.Κόντος.

Αναλυτές αποδίδουν τις Τουρκικές προκλήσεις στην Ελλάδα  στα προβλήματα που έχει ο Ερντογάν εντός της χώρας του!

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top